Bibliotheek zoekt vrijwilligers

gepost op: 28 november 2016

In de bibliotheek van Mechelen kan je je engageren als vrijwilliger. Msschien heb jij zin om onze ploeg te vervoegen die nu al bestaat uit een twintigtal actieve enthousiastelingen!

Wij zoeken:

* Voorleesvrijwilligers voor de jeugdbib

Je engageert je om een paar keer per jaar voor te lezen. De voorleesmomenten zijn vooral op zondagvoormiddag, op woensdagnamiddag of in de vakantie. Meestal wordt er voorgelezen in de jeugdbib zelf, maar soms ook op locatie.

* Boekenhulp voor de jeugdbib

Je engageert je om een paar uur vrij te maken, op een vast tijdstip in de week , voor het sorteren/terugplaatsen/checken van boeken .

* Chauffeur

Je engageert je een paar keer per jaar als hulp in de voorbereiding van activiteiten. Je hebt een rijbewijs en je bent bereid om materialen te halen of te brengen. Je gebruikt hiervoor een CAMBIO auto, die de bib ter beschikking stelt.

* Klusjes

Je engageert je een paar keer per jaar als klusjesman in de bib. Je bent een handig iemand, die graag lichte klusjes opknapt. Het schilderen van een bord, het herstellen van een kast, … behoren tot je mogelijkheden.

Zin om meer te weten ? Stuur een mail naar uitleen.bibliotheek@mechelen.be of geef je naam door aan de balie van de bib en we nemen opnieuw met jou contact op! We bekijken dan samen je wensen en leggen die naast onze vragen, zodat we tot een haalbaar engagement komen.