Stedelijke Bibliotheek Mechelen

De bib zoekt schrijvers 8+

Ben je tussen 8 en 14 jaar en heb je schrijfkriebels? Dan hebben wij iets voor jou in petto!

Van 18 t.e.m. 26 november 2017 doet de bibliotheek mee aan de Voorleesweek. Dan lezen we in de jeugdbibliotheek een supergrappig, spannend of zeemzoet verhaal voor. Maar welk verhaal? Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

We zijn op zoek naar een jonge auteur (8-14 jaar) die speciaal voor ons een verhaal wil schrijven. Het begin van het verhaal kennen we al: een gekke professor breekt in de bibliotheek in. Maar wat gebeurt er nadien? Zoekt hij een geheime formule in de boeken van de bib? Probeert hij zich te verschuilen voor supergemene boeven? Of wil hij de bibmedewerkers gewoon heel erg laten schrikken?

Wij weten het niet, maar jij misschien wel! Fantaseer een verhaal over de gekke professor in de bibliotheek en stuur het door naar jeugd.bibliotheek@mechelen.be of breng het binnen in de jeugdbibliotheek. De 3 schrijvers die ons het meest verrassen, krijgen een speciale prijs. Hun verhalen worden voorgelezen op zaterdag 18 november, aan de start van de Voorleesweek.

Praktische info

Voor wie?       Alle kinderen tussen 8 en 14 jaar

Wat?               Je schrijft een verhaal over een gekke professor die in de bibliotheek inbreekt. Het verhaal is maximum 4 pagina’s (enkelzijdig) lang. Je kan het verhaal via mail doorsturen naar jeugd.bibliotheek@mechelen.be, maar je kan het ook gewoon aan de medewerkers van de jeugdbibliotheek bezorgen. Vermeld altijd je naam, adres, telefoonnummer en/of e-mailadres.

Wanneer?       Je kan deelnemen t.e.m. zondag 15 oktober 2017. De 3 winnaars worden bekend gemaakt op vrijdag 3 november 2017.

Winnaars?      We bundelen alle verhalen in een mooi boek, dus iedereen wint! De 3 verhalen die ons het meest verrassen, lezen we voor op zaterdag 18 november 2017 om 10u30 in de jeugdbibliotheek. Iedereen is welkom!

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Ballonnenvrees

Het Antwerpse poëziepodium Ballonnenvrees zakt voor de tweede maal af naar Mechelen op vrijdagavond 29 september met een superstrak programma. Het gaat knallen in de bibliotheek, en dan hebben we het niet enkel over de ballonnen! Lees verder

VERWENDAG

Éen keer per jaar verwent de bib zijn bezoekers, groot en klein worden in de watten gelegd. Lees verder
Meer nieuws