Makkelijker boeken afhalen via ‘Bibpunt’

De Stad past de ‘bestel– en afhaalservice’ van de bibliotheek Mechelen in de wijk- en dorpshuizen aan. Vanaf nu worden die ‘Bibpunt’ genoemd en kunnen de leveringen en afhalingen sneller. Woensdag wordt dé dag om boeken af te halen. In Battel en Heffen veranderen de openingsmomenten van de dorpswerking om dit mogelijk te maken.

Woon of werk je in één van de wijken of dorpen van Mechelen en lukt het je niet altijd om langs te gaan in de hoofdbib? Dan kan je je boeken, dvd’s of cd’s via de online catalogus bestellen op mechelen.bibliotheek.be. Dat kan je tot maandagnacht. Dinsdag prepareert de centrale bibliotheek de bestellingen en die worden diezelfde dag nog bezorgd aan de bibpunten.

Woensdag wordt dé dag om de boeken op te halen in het bibpunt van je keuze. Er zijn bibpunten in Battel, Heffen, Hombeek, Leest, Muizen en Walem. Hombeek, Leest en Walem hebben naast woensdag ook nog een bijkomende afhaaldag.

Dankzij de bibpunten is de bibliotheek altijd vlakbij. Door de uren en de procedure van aanvragen te vergemakkelijken, verbeteren we de kwaliteit en de snelheid van de dienstverlening voor de bewoners buiten ons stadscentrum. Heel de bibliotheekcollectie is nu makkelijk beschikbaar voor iedereen.

Openingsuren in de dorpshuizen

Elk bibpunt heeft een vaste opening op woensdag. Door de veranderingen wijzigen de openingsmomenten van de dorpswerking in Battel en Heffen. In Heffen verhuist de dorpswerking naar zaal De Kettinghe.

Dorpshuis Openingsuren
Wijkhuis Battel - Marterstraat 18 Woensdag, 17u-19u

Dorpshuis Heffen - De Kettinghe, Sint-Amandusstraat 5A

Woensdag, 12u-14u

Dorpshuis Hombeek - Sint Maartensplein 2

Op zondag 3 juni opent het nieuwe dorpshuis van Hombeek en verhuist de dorpswerking naar Leibeekstraat 2. De deuren van het dorpshuis zullen hierdoor gesloten zijn op 29 en 30 mei.

Dinsdag, 18u-20

Woensdag, 14u-16u

Dorpshuis Leest - Ten Moortele 1

Woensdag, 12u-16u

Donderdag, 18u-20u

Dorpshuis Muizen - Magdalenasteenweg 49 Woensdag, 13u30-17u
Dorpshuis Walem - Koning Alberstraat 54

Woensdag, 13u30-15u30

Donderdag, 18u-20u

Loopt er iets mis? Laat het ons weten via uitleen.bibliotheek@mechelen.be. Op die manier kunnen we de service continu blijven verbeteren.

Makkelijker boeken afhalen via ‘Bibpunt’

De Stad past de ‘bestel– en afhaalservice’ van de bibliotheek Mechelen in de wijk- en dorpshuizen aan. Vanaf nu worden die ‘Bibpunt’ genoemd en kunnen de leveringen en afhalingen sneller. Woensdag wordt dé dag om boeken af te halen. Lees verder