Stedelijke Bibliotheek Mechelen

WETENSCHAPSBEURS (6+) + EXTRA VOORLEESMOMENT (3+)

Wetenschapsbeurs (6+)

Ben jij een nieuwsgierig beestje? Kijk je met open mond naar ‘Superbrein’ op Ketnet? En wil je graag zelf eens de handen uit de mouwen steken? Kom dan zeker eens langs . Je leert er je eigen bruisbal maken, gaat aan de slag met een 3D-printer en verliest een spelletje schaar-steen-papier tegen een computer! Benieuwd? In februari verschijnt het volledige programma op deze website.

Programma

3D-printer: maak je eigen Rommy-figuurtje

Dit is je kans om een 3D-printer aan het werk te zien en al je vragen over het apparaat aan een echte wetenschapper te stellen. Bovendien ga je naar huis met je eigen mini-Rommy!

Schaar-steen-papier 

Dit spelletje kennen jullie waarschijnlijk wel. Maar hebben jullie het al eens tegen een computer gespeeld? Ga de uitdaging aan en probeer de computer te verslaan.

Bruisbalpret

Maak je eigen bruisbal en voeg je gewenste kleurtjes en geurtjes toe, zodat je nadien thuis lekker kan genieten van een ontspannen bad!

Las je eigen figuurtje in elkaar

Ben je nieuwsgierig naar hoe je 2 voorwerpen aan elkaar kan zetten? Wil je een mooie vorm maken? Op de Dag van de Wetenschap word jij zelf een echte lasser!

Kinderuniversiteit: hoe maak je water proper?

Heb je altijd al willen weten hoe je vuil water weer proper kan krijgen? Een echte KU Leuven professor legt het je uit!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Elke goochelaar weet het al: met spiegels kan je eindeloos veel trucs uithalen. Wij hebben er alvast enkele voor je klaargezet! Tussendoor kan je ook eens horen hoe snel (of hoe traag) geluid is, en geheime boodschappen ontcijferen.

Fotohoek

Laat jezelf fotograferen als een echte KU Leuven wetenschapper!

Bouw je eigen snoepbrug

Wetenschap met snoepjes, kan het nog beter?! In deze workshop leer je het verband leggen tussen de structuur van een brug en de sterkte ervan. Met zelfbouwpakketten (heerlijke snoepjes, tandenstokers, ...) kan je zelf een brug maken en uittesten, net als in het echt!

Maak een vergrootglas met waterdruppels

Soms is tekst zo klein geschreven dat je een vergrootglas nodig hebt om de tekst te kunnen lezen. Maar heb je wel een vergrootglas bij de hand? Leer je eigen vergrootglas maken met een aantal dingen die je sowieso in huis hebt!

 

Een bruisend voorleesuurtje (3+)

Onze voorlezers vertellen je over waanzinnige ontdekkingen, mislukte experimenten en heel slimme (maar soms verstrooide) vrouwen en mannen. Nestel je in onze kussens en geniet! 

 

Zaterdag  24 maart van 13u tot 16u 

Gratis zonder reservatie

I.s.m. K.U. Leuven

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws