Stedelijke Bibliotheek Mechelen

Boekbabydag wordt BEESTIG leuk!

De Boekbabydag is een hoogdag voor onze kleinste kuikentjes. Samen met hen duiken we met onze snuiten in de mooiste verhalen van de bib. 

Op 25 november verwelkomen we alle kinderen van 0 t.e.m. 3 jaar. Voor één dag verandert de bib in een grote dierentuin waar zij kunnen proeven, kijken, luisteren en spelen. Het programma wordt nog aangevuld tijdens de komende maanden, maar dit hebben we al in petto:

Babydans – Kdans Mechelen (0-6 maanden)

Je hoeft nog niet op je poten te kunnen staan om te leren swingen! Kruip samen met je papa, mama, oma of opa op de dansvloer en laat samen zien wat jullie in je mars hebben.

BB – ciepetit (0-1,5 jaar)

In een magisch spel bewegen de dansers zich en omringen de muzikanten de baby’s met zachte klanken. Samen improviseren ze op de bewegingen en geluiden van het piepjonge publiek en ontstaat er een ontroerende dialoog tussen baby’s, ouders en muzikanten.

Kabouter Kriebeltje – Heleen De Stuyver (1-2 jaar)

Kabouter Kriebeltje neemt je mee in haar dierenbos. Ze vertelt een verhaal, zingt een lied en jij geniet.

Discoteca Minimale – Carli Gissling en Zoë Dumoustier (2-3 jaar)

Ook kleine dieren moeten af en toe wat stoom aflaten. Zet je beste pootje voor en ga helemaal op in de uitzinnige sfeer van Discoteca Minimale!

Praktische informatie

Zondag 25 november 2018, voor kinderen van 0 t.e.m. 3 jaar

12u30-18u (opgelet: laatste voorstelling start om 17u15)

Je kiest zelf je uur van aankomst (tussen 12u30 en 17u). Bij aankomst stelt de bib samen met jou een programma samen (max. 2 voorstellingen per kindje). Per kindje kan 1 volwassene mee naar de voorstelling. De activiteiten zijn opgesplitst: 0-1 jaar, 1-2 jaar en +2 jaar. Heb je kinderen van verschillende leeftijden? Zorg dan voor voldoende volwassenen zodat de kinderen van die voorstellingen kunnen genieten die aangepast zijn aan hun leeftijd. Oudere broers en zussen (4+) zijn welkom, maar kunnen niet deelnemen aan de voorstellingen. Zij kunnen wel terecht in de jeugdbib voor kijk- en leesplezier.

De Boekbabydag wordt door de Mechelse bibliotheek georganiseerd i.s.m. CC Mechelen, Mechelen Kinderstad, Gezinsbond, De Nieuwe Weg en Iedereen Leest.