cloudLibrary: Engelstalige e-boeken

Leners van Bibliotheek Mechelen kunnen gratis Engelstalige e-boeken lenen. Dit kadert in een proefproject van 5 Vlaamse bibliotheken en Cultuurconnect, in aanloop naar een aanbod Nederlandstalige e-boeken.

Waarom Engelstalige boeken?

In de Angelsaksische wereld bestaan al langer platforms voor het lenen van e-boeken via de bibliotheek. Zo'n platform met Nederlandstalige boeken voor Vlaamse bibliotheken is er (nog) niet. Daarom starten 5 Vlaamse bibliotheken met een aanbod Engelstalige boeken via het bestaand platform cloudLibrary van Bibliotheca, een degelijk en gebruiksvriendelijk leensysteem.

Elk van de 5 bibliotheken - Arhus (Roeselare), Muntpunt (Brussel), Oostende, Mechelen en Bibliotheek De Krook - stelt een pakket samen uit het ruime aanbod van cloudLibrary en biedt dat aanbod voor de eigen leners tegelijk aan voor de leners van de 4 andere bibliotheken. Zo heeft elke lener een ruime keuze uit een mooie waaier Engelstalige boeken.

Bibliotheek Mechelen legt bij haar selectie de nadruk op actuele fictie en Young adult.

Als lener kan je kiezen uit het volledige aanbod van de 5 bibliotheken.

Hoe kan je de e-boeken dowloaden?

1. Download de cloudLibrary app of ga naar de cloudLibrary-website
  2. Log in via je persoonlijke Mijn Bibliotheek-account. Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-account? Maak deze gratis aan op onze website.
  3. Klik op de cover van een boek voor meer informatie.
  4. Als je het boek wil lenen klik dan op de groene knop 'Borrow'

Op welke toestellen?

Op bijna alle e-readers, op smartphone (iOS en Android), op tablet en op pc (met gratis software cloudLibrary). Voor meer details: zie www.yourcloudlibrary.com.

Hoeveel e-boeken, hoe lang?

Je kan gratis 3 e-boeken tegelijk lenen, voor 3 weken. Na 3 weken verdwijnt het boek automatisch van je toestel. Leuk neveneffect: je kan nooit boete krijgen voor te laat inleveren. De leentermijn verlengen is niet mogelijk, je kan het boek wel opnieuw lenen.