Literatuurlijst voor de secundaire school

Elk jaar verschijnen er honderden nieuwe boeken. Grappige boeken, spannende boeken, romantische boeken,… je vindt ze allemaal in de bibliotheek!

Het is alleen niet altijd gemakkelijk om het juiste boek te vinden. Daarom heeft de Mechelse openbare bibliotheek een leeslijst samengesteld voor leerkrachten en leerlingen uit de 1ste en 2de graad van het secundair onderwijs.

We kozen verschillende genres uit (historisch, romantisch, humor,...) en selecteerden per genre een aantal mooie titels. En ook strips en graphic novels krijgen een plaats in onze lijst. Op die manier hopen we zoveel mogelijk jongeren aan te spreken.

Jullie vinden de literatuurlijsten hieronder. Heb je zelf ook nog een suggestie? Geef ze gerust door via jeugd.bibliotheek@mechelen.be. Veel succes!

Literatuurlijst secundair onderwijs 1ste graad

Literatuurlijst secundair onderwijs 2de graad