Stedelijke Bibliotheek Mechelen

Nieuwtjes voor leerkrachten

Ontdek hier ons tijdelijk aanbod voor scholen en leerkrachten.

Lerarenkaart

Ben je leerkracht en woon je in Mechelen? Dan kan je tot het einde van het schooljaar in de bib terecht om je lerarenkaart op te halen.

Met je lerarenkaart heb je tal van voordelen. Je leest er hier meer over. Wist je trouwens dat elke leerkracht (ook niet-inwoners van Mechelen) slechts 4 euro betaalt voor lidmaatschap van de bib? Vraag er naar aan de balie.

Verrassingen in je valies

Ben je leerkracht kleuter- of lager onderwijs in Mechelen en word je graag verrast door mooie boeken? Schrijf je dan in voor 'Verrassingen in je valies'. Wij stellen per leerkracht een pakket samen van vijf mooie kinder- of jeugdboeken die je t.e.m. 31 augustus mag houden. Het enige wat wij in ruil vragen, is een vakantiefoto met jouw favoriete titel. Interesse? Stuur dan een mail naar jeugd.bibliotheek@mechelen.be en geef aan voor welke leeftijd je graag een pakket had aangevraagd.

Kwartiermakers

Lezen is cruciaal voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. En leesvaardigheid van kinderen neemt enorm toe als ze iedere dag een kwartier lezen. Daarom is vzw Willewete gestart met ‘Kwartiermakers’, een project waarmee ze scholen wil motiveren om iedere dag 15 minuten vrij te maken voor een leesmoment. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze lezen: een tijdschrift, een boek, een strip, een informatief werk,… Leesplezier staat voorop.

Een leesritueel van een kwartier lezen per dag krikt het niveau van kinderen snel op. Met een hoger leesniveau worden andere vakken toegankelijker en kunnen kinderen hun talent beter ontwikkelen.

Wil je volgend schooljaar (2018-2019) ook meedoen met Kwartiermakers? Meld je school dan nu al aan door een motivatiebrief te sturen naar tanja@willewete.be. Heb je je ingeschreven? Geef dan ook een seintje aan de Mechelse bibliotheek. Wij steunen Kwartiermaker-scholen immers door een mooi boekenpakket samen stellen dat jullie kunnen uitlenen. We brengen het pakket zelf naar de school en komen het nadien ook opnieuw ophalen.

Heb je nog twijfels of vragen? Kom dan op 8 mei 2018 om 10u langs in de bib (Moensstraat 19, Mechelen). Wij organiseren die dag immers een vergadering over Kwartiermakers. We nodigen scholen mét ervaring en scholen zonder ervaring uit om ervaringen uit te wisselen. Wil je graag langskomen? Bevestig dan je aanwezigheid door een mail te sturen naar jeugd.bibliotheek@mechelen.be.