Stedelijke Bibliotheek Mechelen

Nieuwtjes voor leerkrachten

Ontdek hier ons tijdelijk aanbod voor scholen en leerkrachten.

Lerarenkaart

Ben je leerkracht en woon je in Mechelen? Dan kan je tot het einde van het schooljaar in de bib terecht om je lerarenkaart op te halen.

Met je lerarenkaart heb je tal van voordelen. Je leest er hier meer over. Wist je trouwens dat elke leerkracht (ook niet-inwoners van Mechelen) slechts 4 euro betaalt voor lidmaatschap van de bib? Vraag er naar aan de balie.

Word wakker Walter

Van 1 t.e.m. 28 februari 2018 organiseren we de tentoonstelling 'Word Wakker Walter', een verzameling van mooie tekeningen van Pieter Gaudesaboos uit zijn boek 'Word Wakker Walter'. Als je de tentoonstelling graag met je klas wil bezoeken, geef dan een seintje via jeugd.bibliotheek@mechelen.be. We voorzien geen begeleide rondleiding, maar je kan bij ons wel een lesmap aanvragen zodat je de rondleiding zelf kan voorbereiden. Je vindt de lesmap ook onderaan deze pagina.

De tentoonstelling is een productie van Bibliotheek Genk.

Dag van de thuistaal

Op 21 februari 2018 is het 'Internationale Dag van de Thuistaal', een dag waaraan we graag aandacht besteden. In samenwerking met de dienst Onderwijsondersteuning voorzien we een informatieve webpagina voor leerkrachten van het basisonderwijs. Meer informatie hierover vind je hier

Jeugdboekenmaand

Van 1 t.e.m. 31 maart 2018 doet de bibliotheek mee met de Jeugdboekenmaand. Het thema dit jaar is 'Wetenschap en techniek'. Net zoals de voorbije jaren organiseren we voor klassen van het 3de kleuterklasje t.e.m. 6de leerjaar én klassen uit het buitengewoon onderwijs een boekenspel. Heb je wel zin in anderhalfuur spelen in de bib? Schrijf je klas dan in via jeugd.bibliotheek@mechelen.be.

Op zaterdag 24 maart (13u-16u) organiseren we i.s.m. KU Leuven trouwens een heuse wetenschapsmarkt. Ideaal voor de wetenschapskoppen in jullie klas. Vraag gerust flyers in de bib voor jullie klas.