Klik op een item of scroll naar beneden

 

Collectie in de bib:

Bekijk >>
Meer info >>

Pandgang

Sacristie

Barbib

 • Kranten:
  • De Morgen
  • De Standaard
  • Het Nieuwsblad
  • Het Laatste Nieuws
  • Gazet van Antwerpen

(het volledige krantenaanbod vind je op de eerste verdieping)

Bekijk op kaart >>
Meer info >>

Zone 1 & 2: Jeugdbib

Zone 3 & 4

Zone 5

Bekijk op kaart >>
Meer info >>

Zone 1 & 2: Jeugdbib

Zone 3

Zone 4

De Schrijfwijzen: Het Groot Dictee Heruitgevonden

6 oktober | vanaf18(of jonger)

Het Predikheren is één van de meer dan 80 locaties waar 'De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden' elk jaar plaatsvindt, gelijktijdig over heel Vlaanderen en Brussel. 

Het is een tof spel in drie rondes voor íédereen die graag speelt met letters. Je hoeft dus zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen. Het dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je creatief aan de slag gaan met taal. Trommel je taalminnende vrienden op en speel mee!

Schrijf je in

*Dit spel werd in 2017 uitgevonden door Bibliotheek Mechelen (toen nog gelegen in de Moensstraat) en is ondertussen reeds jaren een gevestigde waarde in alle Belgische bibliotheken!

Samen Lezen

elke zondag | vanaf18(of jonger)

Tanja Gouverneur leest een kortverhaal en een gedicht voor, onderbreekt de lectuur met open vragen en soms ook gewoon met stilte. Zo ontstaat er een gesprek.

Tijdens deze leeservaring krijg je de tijd om stil te staan bij een tekst en te praten over de dingen in het leven die er écht te doen.

Een greep uit reeds behandelde teksten: Besluiten voor kerstmis van Maeve Binchy, De gehaktmolen van Thomas Verbogt, Voorbeelden van verdriet van Annelies Verbeke, Een onbekende trekvogel van Kader Abdolah, ....

Samen Lezen is er voor iedereen, ervaring met literatuur is niet nodig. Nadien is er de (vrijblijvende) mogelijkheid om samen te eten (breng zelf je lunch mee).

Bekijk het programma

samenlezen

Halte Poëzie

maandelijks | vanaf18(of jonger)

Samen poëzie lezen? Het kan!

Samen met Martine Wendrickx hou je halt bij een bepaalde dichter en ervaar je het intensief lezen en bespreken van poëzie in groep

Een greep uit reeds behandelde dichters: Antje Krog, R.M. Rilke, Maud Vanhauwaert, Vasalis, Seamus Heany, Leonard Nolens, ...

Martine is een ervaren poëzielezer en vertelt je elke maand over het werk en leven van een andere dichter. Mooi en interessant!

Bekijk het programma

haltepoezie

Filosofisch Cafe Mechelen

2-maandelijks | vanaf18(of jonger)

Zin om in een gemoedelijke sfeer in groep te filosoferen? Dan is het Filocafé iets voor jou! Je bespreekt samen een uitdagend onderwerp.

Het publiek bepaalt het onderwerp. Voorkennis is niet nodig, ervaren socratici leiden het gesprek in goede banen.

Een greep uit reeds behandelde onderwerpen: 'Hebben we leiders nodig?', 'Bestaat het toeval?', 'Hoe zou het zijn als je weet wanneer je sterft?'; 'Wat is vrijheid?'; 'Hebben filosofen een te spelen bij A.I. ?', ...

Bekijk het programma

Filosofie cafe

Mediawijze Weken

24.10 tot 16.11 2023   3+tot18

Elk jaar in de laatste week van oktober is het Digitale Week. Dit jaar breiden we dit uit tot Mediawijze weken! Dan zetten we mediawijsheid voor jong en oud in de kijker, met speelse en serieuze accenten.

Het thema van 2023 is 'E-inclusie en mediawijsheid bij jongeren'. Jongeren, leerkrachten en het brede publiek laten zich onderdompelen in dit thema tijdens de Mediawijze Weken. Welkom!

Bekijk het programma

MW