Bestel boeken, cd's en dvd's via de catalogus en laat ze leveren in je dorp (Battel, Heffen, Hombeek, Leest, Muizen en Walem).

Logo bibpunt in je dorpshuis

Woon of werk je in één van de dorpen en lukt het je niet altijd om in Het Predikheren langs te gaan? Reserveer je boeken, dvd’s of cd’s dan via de online catalogus en laat ze leveren in het bibpunt van je keuze. Een bibpunt is een afhaalpunt in jouw dorp waar we je reservatie leveren. Zo heb je keuze uit de hele collectie, zonder dat je daarvoor naar het stadscentrum moet. In dit bibpunt kan je ontleende objecten ook terug inleveren en via het aanwezige digipunt kan je de catalogus raadplegen en reserveren.

Bestel online, haal af in je buurt

Om gebruik te kunnen maken van deze dienstverlening moet je ingeschreven zijn met je eID-kaart. Ook moet je een e-mailadres én een Mijn Bibliotheek-account hebben. Je reserveert je items via je account, van zodra ze beschikbaar zijn in je bibpunt krijg je een mail en kan je jouw reservatie binnen de 8 dagen ophalen. Het afhalen en terugbrengen van je item registreer je zelf via de selfservicestations. Het bibpunt wordt opengehouden dankzij de vrijwilligers van de dorpshuiswerking. 

Openingsmomenten

 • Wijkhuis Battel - Marterstraat 18 
  woensdag tussen 17u en 19u
   
 • Dorpshuis Heffen - De Kettinghe, Sint-Amandusstraat 5A
  woensdag van 12u tot 14u
   
 • Dorpshuis Hombeek - Sint Maartensplein 2
  dinsdag tussen 18u en 20u en woensdag tussen 14u en 16u
  Let op: dorpshuis Hombeek is gesloten tijdens de maand augustus
   
 • Dorpshuis Leest  - Ten Moortele 1
  woensdag tussen 12u en 16u en donderdag tussen 18u en 20u
   
 • Dorpshuis Muizen - Magdalenasteenweg 49
  woensdag tussen 13.30u en 17u
   
 • Dorpshuis Walem - Koning Albertstraat 54
  woensdag tussen 13.30u en 15.30u en donderdag tussen 18u en 20u.

Loopt er iets mis? Laat het ons weten.

Dankzij de bibpunten is de bibliotheek altijd vlakbij. De bibliotheekcollectie is zo makkelijk toegankelijk voor iedereen. Loopt er iets mis? Laat het dan weten via: uitleen.bibliotheek@mechelen.be