Strip
Nederlands

Baby prinz

André Franquin (auteur), Batem (auteur), Yann (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Baby prinz
Auteur
André Franquin Batem Yann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Baby prinz
Uitgever
Monaco: Marsu Productions, 2001
48 p. : ill.
ISBN
2-912536-24-3 (paperback) 9782912536242 (paperback)

Besprekingen

Een komische kleurrijke ballonstrip met de Marsupilami in de hoofdrol. In het fictieve Zuid-Amerikaanse land Palombië woont de Marsupilami in het oerwoud. De lokale dictator wordt vervangen door een nieuwe en dat gaat gepaard met veel geweld, ook voor de vrienden van de Marsupilami. Die is geel met zwarte stippen, heeft een start als een springveer en is ongelooflijk slim en sterk, en toch een echte knuffel. Van de Marsupilami is van alles te koop, van sokken tot knuffels of bekers. Dat maakt duidelijk dat de Marsupilami al tientallen jaren een succes is. Een spin off lang geleden van de serie Robbedoes en Kwabbernoot, maar nu veel populairder. Prima tekeningen, maar de plot is in deze heruitgave (deel 5 van nu al zo'n 20) wat matig. De bedenker van de Marsupilami, Franquin (ook van Guust Flater), is een grootheid op stripgebied. Hier leent men wel zijn naam, maar anderen deden het werk en dat is dus merkbaar. Toch best leuk voor een grote groep jeugd, zowel jongens als meisjes.

Over André Franquin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Xavier Dauga

André Franquin (Etterbeek, 3 januari 1924 - Saint-Laurent-du-Var, 5 januari 1997) was een Belgische striptekenaar, vooral bekend voor zijn reeks Guust. Daarnaast was hij medeauteur van de serie Marsupilami en Robbedoes en Kwabbernoot.

Biografie

Vroege carrière

Franquins tekencarrière begon in 1935 toen zijn werk gepubliceerd werd in de krant La Nation Belge. Na een Grieks-Latijnse opleiding aan de Sint-Bonifatiusschool in Brussel trok hij in 1942 naar de Sint-Lucasacademie waar hij Eddy Paape leerde kennen. Franquins interesse strookten echter niet met die van de school. De school was religieus en conservatief ingesteld, terwijl Franquin veeleer opkeek naar de typische Amerikaanse cultuur van komische films, cartoons, comics en tekenfilms. In het najaar van 1944 rond de Bevrijding sloot de school een tijdje haar deuren vanwege de bomb…Lees verder op Wikipedia

Suggesties