Strip
Nederlands

De vlinderjagers

André Franquin (auteur), Yann (scenarist), Batem (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
De vlinderjagers
Auteur
André Franquin
Scenarist
Yann
Illustrator
Batem
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le papillon des cîmes
Uitgever
Monaco: Marsu Productions, 2001
46 p. : ill.
ISBN
2-912536-40-5 (paperback) 9782912536402 (paperback)

Besprekingen

Een kleurrijke, komische balloonstrip met de marsupilami in de hoofdrol: een spectaculair stripdier. Supersterk en met zijn meterslange staart kan hij alles. In dit verhaal gaat het om merkwaardige wetenschappers die in het oerwoud waar de marsupilami woont, op strooptocht zijn naar een bijzondere vlinder. Alweer het negende deel van deze serie die een afsplitsing is van de serie Robbedoes en Kwabbernoot. Goed getekend met heldere kleuren en vlot geschreven en vol dolle grappen, waarbij zaken als sponsoring op de hak worden genomen. Sommige woordgrappen zijn alleen voor volwassenen duidelijk, maar voor de jeugd ook een geslaagd album.

Over André Franquin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Xavier Dauga

André Franquin (Etterbeek, 3 januari 1924 - Saint-Laurent-du-Var, 5 januari 1997) was een Belgische striptekenaar, vooral bekend voor zijn reeks Guust. Daarnaast was hij medeauteur van de serie Marsupilami en Robbedoes en Kwabbernoot.

Biografie

Vroege carrière

Franquins tekencarrière begon in 1935 toen zijn werk gepubliceerd werd in de krant La Nation Belge. Na een Grieks-Latijnse opleiding aan de Sint-Bonifatiusschool in Brussel trok hij in 1942 naar de Sint-Lucasacademie waar hij Eddy Paape leerde kennen. Franquins interesse strookten echter niet met die van de school. De school was religieus en conservatief ingesteld, terwijl Franquin veeleer opkeek naar de typische Amerikaanse cultuur van komische films, cartoons, comics en tekenfilms. In het najaar van 1944 rond de Bevrijding sloot de school een tijdje haar deuren vanwege de bomb…Lees verder op Wikipedia

Suggesties