Strip
Nederlands

Fordlandia

André Franquin (auteur), Batem (auteur), Yann (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Fordlandia
Auteur
André Franquin Batem Yann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Fordlandia
Uitgever
Monaco: Marsu Productions, 2001
48 p. : ill.
ISBN
2-912536-29-4 (paperback) 9782912536297 (paperback)

Besprekingen

Het marsupilamivrouwtje wordt gestolen door een moderne Noach. Midden in het oerwoud bevindt zich een voormalige Fordproductielijn, die na de beurskrach van 1929 verlaten werd. Op deze plek vindt de finale ontknoping tussen de marsupulami en zijn vrienden enerzijds, en de jagers anderzijds plaats. Vrolijk getekend en gekleurd stripalbum met de zoveelste avonturen van de bekende marsupilami, een fantasiebeest van tekenaar Franquin. Dit boek heeft een wat onsamenhangend verhaal met veel en onduidelijke personages. Een stripalbum dat aantrekkelijk voorkomt, maar weinig bijzonders in verhaaltrant weergeeft.

Over André Franquin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Xavier Dauga

André Franquin (Etterbeek, 3 januari 1924 - Saint-Laurent-du-Var, 5 januari 1997) was een Belgische striptekenaar, vooral bekend voor zijn reeks Guust. Daarnaast was hij medeauteur van de serie Marsupilami en Robbedoes en Kwabbernoot.

Biografie

Vroege carrière

Franquins tekencarrière begon in 1935 toen zijn werk gepubliceerd werd in de krant La Nation Belge. Na een Grieks-Latijnse opleiding aan de Sint-Bonifatiusschool in Brussel trok hij in 1942 naar de Sint-Lucasacademie waar hij Eddy Paape leerde kennen. Franquins interesse strookten echter niet met die van de school. De school was religieus en conservatief ingesteld, terwijl Franquin veeleer opkeek naar de typische Amerikaanse cultuur van komische films, cartoons, comics en tekenfilms. In het najaar van 1944 rond de Bevrijding sloot de school een tijdje haar deuren vanwege de bomb…Lees verder op Wikipedia

Suggesties