Boek
Nederlands

Eifel

Angela Heetvelt (auteur)
ANWB Extra reisgids Eifel - Duitsland

Beleef Eifel met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Eifel! Tussen Aken, Mayen en Bitburg ligt een van de dunst bevolkte gebieden van Duitsland. Met een uitgebreid net van wandel- en fietspaden en een grote variatie in het landschap is het een perfecte streek voor een week fietsen of wandelen.

De ANWB Extra reisgids Eifel biedt n
Onderwerp
Eifel ; reisgidsen
Titel
Eifel
Auteur
Angela Heetvelt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Parallelle titel
Eifel en Aken
Editie
Tweede, herziene druk
Uitgever
Den Haag: Uitgeverij ANWB, © 2022 | Andere uitgaven
128 p. : ill. + kaart
ISBN
9789018049669 (paperback)

Besprekingen

Deze reisgids in zakformaat laat je kennismaken met de Eifel, een regio die net over de Duitse grens ligt. Eerst krijgen we allerhande praktische zaken, zoals nuttige internetadressen, een korte algemene typering van de streek, een geschiedkundig overzicht, een opsomming van feesten en evenementen, informatie over overnachtingen, eten en drinken en sport, en een paar woordenlijsten. Ongeveer de helft van het boek bestaat uit toeristische beschrijvingen van dorpen en steden in de regio, doorspekt met 22 'weetjes'. De belangrijkste stad is Aken (met stadsplan), Bonn en Trier horen niet meer bij de regio. Bij de bestemmingen vinden we steeds adressen voor logies, eten etc. Het derde deel ('EXTRA-routes') bevat vier fiets- en wandelroutes en één autoroute. Op de achterflap bevindt zich een vastgekleefde, uitneembare kaart op schaal 1:370.000 met aanduiding van een top 12 van bezienswaardigheden.

Een boekje met veel praktische en toeristische informatie over een streek waarover in h…Lees verder
De ANWB Extra gidsen hebben een nieuwe cover én een modernere opmaak gekregen waarbij de 15 hoogtepunten als hoofdonderdeel behouden zijn gebleven maar nu als een kompas grafisch worden weergegeven. Voor Eifel zijn de hoogtepunten o.a. de dom van Aken, Nationalpark Eifel en Südeifel, wellness in het Vulkaanland. Elk hoogtepunt wordt beschreven met daarbij een klein kaartje dat verwijst naar de grote uitneembare kaart. En bij elk hoogtepunt zijn handige adressen in de omgeving te vinden om eveneens te bezoeken of leuke restaurantjes en winkels. Naast de hoogtepunten ook een kleine kennismaking, geschiedenis, andere trekpleisters en suggesties voor overnachtingen (eenvoudig tot designhotel), eten en drinken, winkelen en uitgaan. Als laatste een toeristische en culinaire woordenlijst en een register. De gids is ruim voorzien van kleurenfoto's. Ben je op zoek naar een andere trekpleister dan een van de beschreven hoogtepunten, dan moet je echt het register raadplegen. De bezienswaardighed…Lees verder