Boek
Nederlands

Stille schreeuw

Angela Marsons (auteur)
+1
Stille schreeuw
×
Stille schreeuw Stille schreeuw

Stille schreeuw

In de reeks:
Genre:
Rechercheur Kim Stone en haar team doen onderzoek naar moorden op voormalige werknemers van een gezinsvervangend tehuis in Black Country, het voormalige mijnbouwgebied bij Birmingham, Engeland.
Titel
Stille schreeuw
Auteur
Angela Marsons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Silent scream
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2020
380 p.
ISBN
9789022588413 (paperback)

Besprekingen

Stille schreeuw

Eerste zin. Vijf gestalten vormden een vijfhoek rondom de heuvel vers uitgegraven grond.

Op de terreinen van een vroeger kindertehuis vinden archeologen de beenderen van een paar jonge meisjes die geen zachte dood gestorven zijn. Ooit heeft de overheid hen in het tehuis geplaatst, maar nooit heeft iemand de moeite gedaan om hun verdwijning te melden. Intussen begint iemand de voormalige directrice en andere personeelsleden van de instelling te vermoorden. Politievrouw Kim Stone, die het onderzoek leidt, stoot op meerdere malversaties in het tehuis. Stone, eenzelvig, contactgestoord en zelf een overlever van een gruwelijk geval van kinderverwaarlozing, komt daarbij voor een dilemma te staan. Wil ze eigenlijk wel de moordenaar vinden van de mensen die hun positie in het weeshuis zo makkelijk hebben misbruikt?

Met deze eerste Kim Stone-thriller haalde de Britse Angela Marsons in 2015 meteen torenhoge verkoopcijfers. (Na 25 jaar met haar manuscripten leuren had ze onderdak gevonden bij de digitale uitgever Bookouture, die daarna ook met Robert Bryndza zou scoren.) S…Lees verder

Het onderzoek van D.I. Kim Stone en haar team naar moorden op voormalige werknemers van een gezinsvervangend tehuis leidt tot opgravingen ter plekke. Daar leggen ze stoffelijke resten bloot. Ter afsluitende identificatie besluit Kim op een avond alleen het verlaten tehuis binnen te dringen op zoek naar bewijs. De moordenaar wacht haar hier op. De auteur maakte na vele jaren van afwijzing door uitgevers in 2015 een droomdebuut met deze internationale bestseller en eerste deel van de ‘Kim Stone-serie’. Een ontroerend, bloedstollend en meeslepend verhaal. De sfeertekeningen bijvoorbeeld van armoede en verwaarlozing in (gebroken) gezinnen en beeldende beschrijvingen van Black Country, het voormalig mijnbouwgebied bij Birmingham beklijven. Een must voor iedere thrillerliefhebber.