Boek
Nederlands

Kerity : het sprookjeshuis

Anik Le Ray (auteur), Rébecca Dautremer (illustrator)
+1
Kerity : het sprookjeshuis
×
Kerity : het sprookjeshuis Kerity : het sprookjeshuis
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Nathan erft van zijn tante een bibliotheek vol oude, geheimzinnige boeken. Al snel blijkt dat de personages uit de boeken elke avond tot leven komen. En ze hebben Nathans hulp nodig! Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Kerity : het sprookjeshuis / tekst van Anik Le Ray ; een grafische creatie van Rébecca Dautremer
Auteur
Anik Le Ray
Illustrator
Rébecca Dautremer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2010
[58] p. : ill.
Aantekening
Naar de animatiefilm Kérity, la maison des contes
ISBN
9789030363552 (hardback)

Besprekingen

Het prentenboek Kerity is gebaseerd op de Franse animatiefilm 'Kérity, la maison des contes'. Voor het scenario werd Anik Le Ray geïnspireerd door een driejarige jongen die zich verwonderde over het feit dat hij, in tegenstelling tot iedereen in zijn omgeving, nog niet kon lezen. Die gebeurtenis, samen met haar fascinatie voor sprookjesverhalen, vormen de basis voor het nogal eenvoudige, rechtlijnige verhaal.
Na Eleonora's dood krijgt haar neefje Nathan de volledig bibliotheek in zijn bezit. Als het vakantiehuisje van de familie na een storm zwaar getroffen blijkt, besluit Nathan grootmoedig om de boeken te verkopen en zo de schade te vergoeden. Maar dan openbaart zich het grote geheim: de papieren personages, veelal sprookjesfiguren zoals Kapitein Haak, Alice in Wonderland, de Gelaarsde Kat, komen tot leven en willen de verkoop verhinderen. In tegenstelling tot avonturenverhalen en bij uitbreiding ook (animatie)films waar dergelijke passages voor opwindende en fascinerende …Lees verder
Nathan, een jongetje dat nog niet zo goed kan lezen, erft van zijn tante een bibliotheek vol met oude, geheimzinnige boeken. Al gauw ontdekt hij het geheim hiervan als de sprookjesfiguren uit de boeken tot leven komen en hem vragen hen te helpen, zodat ze niet voorgoed verdwijnen. Groot formaat prentenboek voor oudere kleuters (en nog wat ouder) waarin het verhaal nogal ingewikkeld wordt verteld in een matige stijl, waarvan je kunt merken dat het is gebruikt als script voor de gelijknamige Franse animatiefilm 'Kérity, la maison des contes'. Met mooie, geheimzinnige, wat surrealistisch aandoende illustraties over twee pagina's, die kwalitatief ver boven de tekst staan en het verhaal meer dan alleen maar ondersteunen. Ze zijn boeiend en intrigerend, niet met de computer, maar handmatig gemaakt. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.