Boek
Nederlands

De klas van Noor

Ann Lootens (auteur), Leen Van Durme (illustrator)
+1
De klas van Noor
×
De klas van Noor De klas van Noor
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Besprekingen

Met Haan naar de maan, Voor wie is dat pak? (AVI 1), Kom je naar ons feest? en De klas van Noor (beide AVI 2) heeft Ann Lootens een volledig nieuwe AVI-reeks voor beginnende lezertjes geschreven. Het knappe aan deze verhaaltjes is dat ze technische leesvaardigheden combineren met pretentieloze taalpret, want Lootens slaagt er altijd in om hier en daar een leuke woordspeling te integreren in voor het overige vrij eenvoudig opgebouwde zinnen en woorden. Typisch zijn ook de speelse uitroepen die de verhaallijnen kleur geven, zoals "hee", "hop", "boem", "oo", "aa" en "ee"... Geen klinker of tweeklank laat de schrijfster liggen en daardoor zijn de verhalen ook heel voor- en 'meeleesbaar', zowel thuis als in de klas.

Lootens is inmiddels een gevestigde waarde in de steeds groeiende groep van educatieve auteurs die AVI-regels zonder probleem in hun verhalen weten te integreren. De AVI 1-verhaaltjes bestaan uitsluitend uit eenlettergrepige woordjes (zo wordt…Lees verder
Noor heeft het erg naar haar zin op school en met haar juf. Ze wil zelf later ook juf worden en oefent nu vast met Pim, Lot, haar knuffel en een kip. Maar dat valt nog niet mee. Een boekje uit een serie over Noor, Pim en Lot* voor beginnende lezers, geschreven op AVI-M3 niveau: korte zinnen zonder hoofdletters die steeds op een nieuwe regel beginnen en eenlettergrepige woorden. Bevat op iedere linkerpagina een grote illustratie en nog enkele kleine aanvullende op de rechterpagina. De met aquarelverf ingekleurde tekeningen geven een goed beeld van het verhaal. Een aardig verhaal voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.