Boek
Nederlands

Voor wie is dat pak?

Ann Lootens (auteur), Leen Van Durme (illustrator)
+1
Voor wie is dat pak?
×
Voor wie is dat pak? Voor wie is dat pak?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Besprekingen

Met Haan naar de maan, Voor wie is dat pak? (AVI 1), Kom je naar ons feest? en De klas van Noor (beide AVI 2) heeft Ann Lootens een volledig nieuwe AVI-reeks voor beginnende lezertjes geschreven. Het knappe aan deze verhaaltjes is dat ze technische leesvaardigheden combineren met pretentieloze taalpret, want Lootens slaagt er altijd in om hier en daar een leuke woordspeling te integreren in voor het overige vrij eenvoudig opgebouwde zinnen en woorden. Typisch zijn ook de speelse uitroepen die de verhaallijnen kleur geven, zoals "hee", "hop", "boem", "oo", "aa" en "ee"... Geen klinker of tweeklank laat de schrijfster liggen en daardoor zijn de verhalen ook heel voor- en 'meeleesbaar', zowel thuis als in de klas.

Lootens is inmiddels een gevestigde waarde in de steeds groeiende groep van educatieve auteurs die AVI-regels zonder probleem in hun verhalen weten te integreren. De AVI 1-verhaaltjes bestaan uitsluitend uit eenlettergrepige woordjes (zo wordt…Lees verder
Oom komt op bezoek met een pak. Maar wat zijn Pim, Noor en Lot teleurgesteld als ze de inhoud bekijken. Wat moeten ze nou met een kool, raap en peen? Maar dan heeft oom nog een pak, een gek pak, met een lieve inhoud. Nieuw deeltje in de serie over Noor, Pim en Lot* op AVI-Start niveau. Korte enkelvoudige zinnetjes bestaande uit gemiddeld vier eenvoudige eenlettergrepige woorden. Geen gebruik van hoofdletters, wel van punten, komma’s, vraag- en uitroeptekens. Groot, duidelijk en goed leesbaar schreefloos lettertype, gedrukt op stevig wit papier. Elk zinnetje begint op een nieuwe regel. De herkenbare tekeningen, uitgewerkt in vriendelijke kleuren, staan steeds op de linkerpagina of rechts onder de tekst. Met frisse illustratie en duidelijke titel op het omslag. Aardig verhaaltje over een huisdier voor eerste lezertjes vanaf ca. 6 jaar.