Boek Nederlands

Kikker en Pad zijn vrienden

Arnold Lobel (auteur)

Kikker en Pad zijn vrienden

Arnold Lobel (auteur)
  • Vanaf 6-8 jaar

1 exemplaar beschikbaar

Vijf eenvoudige verhaaltjes over de vriendschap tussen een kikker en een pad. A5, C10.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI 6
Titel
Kikker en Pad zijn vrienden
Auteur
Arnold Lobel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Frog and Toad are friends
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2008
64 p. : ill.
ISBN
9789021665375

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Jeugdbib

zondag: 10:00 - 12:30
maandag: Gesloten
dinsdag: 13:00 - 19:30
woensdag: 12:00 - 17:00
donderdag: 13:00 - 19:30
vrijdag: 13:00 - 17:00
zaterdag: 10:00 - 16:00

Adres

Moensstraat 19
2800 Mechelen
(Toon op kaart)

Contactgegevens

015 40 44 70
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
2 items uitgeleend tot 15/05/2019
Uitgave
Ploegsma, 2008
Plaats in de bib
Boeken tweede leerjaar
GROEN-LOBE
Beschikbaarheid
Uitgeleend tot 11/06/2019
Uitgave
Ploegsma, 1999
Plaats in de bib
WISSELCOLLECTIE : Jeugd verhalen
GROEN-LOBE
Beschikbaarheid
Aanwezig
Uitgave
Ploegsma, 1999
Plaats in de bib
WISSELCOLLECTIE : Jeugd verhalen
GROEN-LOBE
Beschikbaarheid
Uitgeleend tot 09/04/2019
Uitgave
Ploegsma, 1999
Plaats in de bib
Boeken tweede leerjaar
GROEN-LOBE

Besprekingen

Evenals in de bundel 'Kikker & Pad zijn altijd samen'* bevat ook dit deel vijf afzonderlijke verhaaltjes over de belevenissen van de vriendjes Kikker en Pad. De kostelijk avonturen die de twee beleven, zijn treffend door hun eenvoud. Als het voorjaar te lang op zich laat wachten, dan scheur je eenvoudig een maand extra van de kalender. En als je vriendje ook graag eens een brief wil ontvangen, dan schrijf jij er toch een voor hem? Maar ja, als je dan een slak voor postbode laat spelen, moet je er samen wel lang op wachten! De illustraties vormen een prachtige eenheid met de tekst in een vertaling die niets te wensen overlaat. Goede wijn behoeft geen krans. De auteur schreef en illustreerde veel meer verhalen en ontving daarvoor in ons land o.a. twee Zilveren Griffels en een Zilveren Penseel. Een bijzondere uitgave om voor te lezen, maar ook een uitdaging voor beginnende lezers om het zelf te proberen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.

Kikker & Pad zijn vrienden

Kikker en Pad zijn dikke vrienden. Ze helpen elkaar door dik en dun en beleven samen heel wat. Zo haalt Kikker Pad uit zijn winterslaap en gaan ze samen de lente verkennen. Of probeert Pad met man en macht een verhaal te vertellen aan Kikker. Samen gaan ze op zoek naar de knoop van Pads jas. En als ze gaan zwemmen, komen alle dieren kijken naar de gele zwembroek van Pad. Tenslotte wachten ze vol spanning op een brief, die dan door Slak bezorgd wordt. Dit is een zelfleesboek voor jonge lezers. Door de korte zinnetjes en de kleine hoeveelheid tekst per pagina is het boek hiervoor uiterst geschikt. Maar het leent zich ook uitstekend tot voorlezen voor jongere kinderen. Arnold Lobel beheerst de kunst om met weinig en eenvoudige woorden iets te vertellen met veel diepgang. Bovendien bevatten deze toch wel filosofische verhaaltjes heel veel humor. De rode draad doorheen alle verhalen is de warme vriendschap tussen de twee protagonisten, al zijn ze nog zo verschillend. Kikker is vrolijk, …Lees verder

Over Arnold Lobel

Arnold Lobel (Los Angeles, 22 mei 1933 - New York, 4 december 1987) was een Amerikaans auteur van kinderboeken. Hij illustreerde zijn eigen boeken en die van andere schrijvers.

Biografie

Lobel volgde een opleiding aan het Pratt Institute, een kunstacademie, waar hij zij latere vrouw Anita Kempler ontmoette. Na zijn afstuderen gingen ze in New York wonen, waar Lobel werk vond als reclametekenaar. Al gauw ging hij over op het illustreren van kinderboeken. Om te voorkomen dat hij de opbrengsten van de boeken met een schrijver zou moeten delen, begon hij ook zelf te schrijven. Arnold Lobel overleed aan AIDS-gerelateerde complicaties.

Lobel won de Caldecott Medal in 1981 voor zijn boek Fables.

Prijzen

  • 1971: Zilveren Griffel - Valentijn
  • 1981: Vlag en Wimpel - Bij Uil thuis
  • 1981: Zilveren Griffel - Bij Uil thuis
  • 1982: Vlag en W…Lees verder op Wikipedia