Midzomernacht

Åsa Larsson (auteur), Jasper Popma (vertaler)
De moord op een feministische predikante op midzomernacht in Zweden houdt de gemoederen hevig bezig.
Titel
Midzomernacht
Auteur
Åsa Larsson 1966-
Vertaler
Jasper Popma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Det blod som spillts
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2022
324 p.
ISBN
9789026357978 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Het verhaal begint met de moord op een feministische predikante. Ze heeft conflicten met collega’s, mannen in het dorp en de plaatselijke jachtvereniging. De moordenaar wordt echter niet gevonden. Een paar maanden later komt juriste Rebecka terug naar haar geboortedorp, ze is nog niet hersteld van de emoties die een eerdere moord bij haar teweegbracht. Rebecka ontdekt toevallig belastend materiaal waardoor de politie het onderzoek weer oppakt. Terwijl Rebecka haar leven op de rails probeert te zetten, ontdekt de politie steeds meer geheimen. Als dan een andere predikant vermoord wordt, duurt de zoektocht naar de moordenaar niet lang meer. Dit bijzonder boeiende verhaal beschrijft allerlei emoties van allerlei mensen: o.a. collega’s die zich bedreigd voelen door de vermoorde vrouw; politiemensen die met persoonlijke problemen zitten en Rebecka die tot rust probeert te komen. Een belangrijke rol is weggelegd voor een vrouwelijke politie-inspecteur. Verder zorgen natuurbeschrijvingen voo…Lees verder

Over Åsa Larsson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bengt Oberger

Åsa Elena Larsson (Uppsala, 28 juni 1966) is een Zweeds schrijfster bekend om haar detectiveromans met juriste Rebecka Martinsson als hoofdpersoon.

Biografie

Åsa Larsson verhuisde op haar vierde met het gezin naar Kiruna, waar ze opgroeide. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Uppsala en heeft als fiscaal jurist gewerkt. In 2003 debuteerde ze met Zonnestorm (Solstorm), de eerste misdaadroman met Rebecka Martinsson in de hoofdrol. Het boek werd een bestseller. Ze won de Martin Beck Award voor het beste Zweedse debuut. Met haar tweede boek Midzomernacht (Det blod som spillts) won ze de Martin Beck Award voor de beste Zweedse misdaadroman.

Publicaties (Nederlandse vertalingen)