Strip
Nederlands

Wee je gebeente !

Bailly (auteur), Denis Lapière (auteur), Mathy (auteur)
In de reeks:
Ludo; 3
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Wee je gebeente !
Auteur
Bailly Denis Lapière Mathy
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 2000
48 p. : ill.
ISBN
90-314-2231-2

Besprekingen

Ludo mag graag wegdromen bij de avonturen van inspecteur Castar, een klare lijn-strip over een politie-inspecteur die gevangen zit in een kracht-multiplicator. Dankzij dat instrument kan hij boeven van allerlei slag verslaan. Vincent Mathy tekent de avonturen van Castar, die ongeveer een kwart van het album in beslag nemen, in een retrostijl die de sfeer van o.m. vroege Robbedoesavonturen uitademt.

Ludo's vader is ook een politieambtenaar, maar heeft een saaiere loopbaan dan Castar. Samen wonen ze in een flatgebouw in een troosteloze stad (Luik?). Op een dag signaleert de uitgeverij dat de tekenaar van Castar verdwenen is. Men is in paniek omdat het laatste verhaal 'Castar contra Sketelton' niet op tijd afraakt. Ludo's vader onderzoekt de verdwijning. Ludo en zijn vriend David stellen een eigen onderzoek in.

Prachtige tekeningen (Bailly) en een leuk verhaal. De personages konden zo weggeplukt zijn uit het straatbeeld van een willekeurige stad en je ziet ze zo tot leven…Lees verder
Ludo is een geweldige jeugdstrip. De hoofdpersoon is een jongetje van een jaar of acht. Hij gaat helemaal op in zijn favoriete stripheld Castar een soort bionische superagent. In dit verhaal is de maker van de strip spoorloos verdwenen. Ludo gaat met zijn vriendje David op zoek, want anders komen ze nooit te weten hoe de avonturen van hun held aflopen. Ze komen allerlei locaties tegen die ook in de strip voorkomen. Gelukkig vinden ze de tekenaar die te kampen heeft met een 'writersblock'. Samen met Ludo en David wordt er een mooi eind voor de strip gevonden. Een leuk verhaal waarbij veel fantasie wordt gebruikt en allerlei dagelijkse problemen ongemerkt aan de orde worden gesteld, o.a. het niet verder mogen gaan dan het buurtpark. Sprekende eenvoudige tekeningen, goede karaktertekeningen, sfeervol kleurgebruik, eigentijds en fantasierijk. De serie is zeker een van de betere jeugdstrips. Op de omslag Ludo met een plattegrond in zijn handen met op de achtergrond een boosaardige(?) schim.

Over Bailly

Bailly is de naam van een aantal (voormalige) Franse gemeenten:

  • Bailly (Oise);
  • Bailly (Yvelines).

Het kan ook verwijzen naar de volgende plaatsen:

  • Bailly-aux-Forges, Haute-Marne;
  • Bailly-en-Rivière, Seine-Maritime;
  • Bailly-le-Franc, Aube;
  • Bailly-Romainvilliers, Seine-et-Marne.

De volgende personen hebben de achternaam Bailly:

  • David Bailly (1584-1657), Nederlands kunstschilder;
  • Sandrine Bailly (1979), Frans biatlete;
  • Logan Bailly (1985), Belgisch voetbaldoelman.


Lees verder op Wikipedia