Strip
Nederlands

Biba

Batem (illustrator), Stéphan Colman (scenarist), André Franquin (naar het werk van)
Overleven in de Palombiaanse jungle, waar hetkrioelt van de giftige slangen, hongerige luipaarden,vraatzuchtige krokodillen en vliegensvlugge vogels valtniet mee als je helemaal alleen op de wereld bent.En dan vergeten we nog de gevaarlijkste (en domste)vijand te noemen: de stroper.
Titel
Biba
Illustrator
Batem
Scenarist
Stéphan Colman
Naar het werk van
André Franquin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Biba
Editie
1
Uitgever
[Monaco]: Marsu Productions, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9789031433490 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De Marsupilami is het slimme, oersterke dier dat diep in de Polombiaanse jungle woont. Samen met Hector en zijn tante Diane onderzoeken ze de jungle vanuit kamp Marsuforestland. Hector is hiervoor helemaal gefocust op z'n drone en ziet daardoor grappig genoeg niet wat er echt speelt. Namelijk: er zijn jagers in de jungle, op zoek naar Marsupilami's voor hun prachtig gevlekte pels. Als de kleine Biba gevangen wordt genomen, komen de Marsupilami's in actie. Nummer 28 in de serie over de Marsupilami is weer een leuk stripboek geworden bomvol humor. Ook al zie je de grappen vaak al aankomen, ze blijven leuk en dat komt met name door de tekenstijl. In de rijk geïllustreerde jungle is dan ook veel om naar te kijken en het album zit vol visuele grappen die veel jonge stripboekliefhebbers zal aanspreken. De dubbele bodems in de tekst maken dit boek ook zeer geschikt voor volwassenen. Los leesbaar naast het vorige deel, 'Sterrenhart' (2014)*.

Over Batem

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fantafluflu

Luc Collin (Kamina, 6 april 1960), bekend onder zijn pseudoniem Batem, is een Belgisch stripauteur. Hij is vooral bekend als tekenaar van de stripreeks Marsupilami.

Carrière

Collin werd geboren in Congo maar verhuisde op jonge leeftijd naar België. Hij liep school in Châtelet en aan de plaatselijke academie kreeg hij les van Vittorio Leonardo, inkleurder voor uitgeverij Dupuis. Daarna volgde hij de richting Illustratie aan de Hogeschool Saint-Luc in Luik en na zijn studie werkte hij voor verschillende bladen. Hij tekende karikaturen, enkele strips en reclames. Op aanbeveling van Leonardo werk hij aangenomen bij het reclame-agentschap SEPP. Hij tekende er onder andere merchandising voor de Marsupilami en zo leerde hij de maker van deze stripfiguur kennen, André Franquin. Die bood hem de kans aan zijn assistent te worden bij het tekenen van een nieuwe stripreeks rond de Marsupilami. Het e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties