Strip
Nederlands

De tempel van Boavista

Batem (auteur), André Franquin (auteur), Yann (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
De tempel van Boavista
Auteur
Batem André Franquin Yann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le temple de Boavista
Uitgever
Monaco: Marsu Productions, 2001
46 p. : ill.
ISBN
2-912536-39-1 (paperback) 9782912536396 (paperback)

Besprekingen

Deel acht van een komische strip rond de marsupilami (een bijzonder fantasiedier, dat alles kan met zijn lange staart) speelt zich af in een Zuid-Amerikaans oerwoud. Andere figuren in dit verhaal: een clown, die met dieren praat en ze dresseert; een groep straatkinderen; een rijkeluiszoontje; grafrovers; een misdadige multi-miljardair (die niet kan lachen) en zijn voormalige assistent. Ingrediënten in het verhaal: hebzucht, wraak, vergeving en een indiaanse ('Contrabazteekse') tempel met een betoverde vijver (degene, die ervan drinkt, lacht zich daarna letterlijk dood...). Alles bijeen dus een 'overvol' stripverhaal met zeer fraaie tekeningen en simpele ballonteksten. Conclusie: een wat rommelig, maar zeer vermakelijk en dynamisch komisch stripverhaal. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Over Batem

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fantafluflu

Luc Collin (Kamina, 6 april 1960), bekend onder zijn pseudoniem Batem, is een Belgisch stripauteur. Hij is vooral bekend als tekenaar van de stripreeks Marsupilami.

Carrière

Collin werd geboren in Congo maar verhuisde op jonge leeftijd naar België. Hij liep school in Châtelet en aan de plaatselijke academie kreeg hij les van Vittorio Leonardo, inkleurder voor uitgeverij Dupuis. Daarna volgde hij de richting Illustratie aan de Hogeschool Saint-Luc in Luik en na zijn studie werkte hij voor verschillende bladen. Hij tekende karikaturen, enkele strips en reclames. Op aanbeveling van Leonardo werk hij aangenomen bij het reclame-agentschap SEPP. Hij tekende er onder andere merchandising voor de Marsupilami en zo leerde hij de maker van deze stripfiguur kennen, André Franquin. Die bood hem de kans aan zijn assistent te worden bij het tekenen van een nieuwe stripreeks rond de Marsupilami. Het e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties