Strip
Nederlands

Het goud van Boavista

Batem (auteur), André Franquin (auteur), Yann (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Het goud van Boavista
Auteur
Batem André Franquin Yann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'Or de Boavista
Uitgever
Monaco: Marsu Productions, 2001
46 p. : ill
ISBN
2-912536-34-0 (paperback) 9782912536341 (paperback)

Besprekingen

Een rijkeluisjongetje belandt in een goudzoekersmilieu ergens in de jungle van een gefingeerd Zuidamerikaans land. Met een paar vriendjes, zwerfkinderen, maakt hij ongewild een echte overlevingstocht waarbij steeds de marsipulami opduikt en de kinderen beschermt. Misschien ten overvloede: de marsipulami is een fantasiedier met een enorme kracht en een aanstekelijke opgewektheid. Hij heeft zwarte vlekken op een gele vacht en een lange staart. Geesteskind van stripmaker Franquin met een zo langzamerhand bijna mythische uitstraling. Spannende strip voor basisschooljeugd, maar ook voor volwassenen.

Over Batem

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fantafluflu

Luc Collin (Kamina, 6 april 1960), bekend onder zijn pseudoniem Batem, is een Belgisch stripauteur. Hij is vooral bekend als tekenaar van de stripreeks Marsupilami.

Carrière

Collin werd geboren in Congo maar verhuisde op jonge leeftijd naar België. Hij liep school in Châtelet en aan de plaatselijke academie kreeg hij les van Vittorio Leonardo, inkleurder voor uitgeverij Dupuis. Daarna volgde hij de richting Illustratie aan de Hogeschool Saint-Luc in Luik en na zijn studie werkte hij voor verschillende bladen. Hij tekende karikaturen, enkele strips en reclames. Op aanbeveling van Leonardo werk hij aangenomen bij het reclame-agentschap SEPP. Hij tekende er onder andere merchandising voor de Marsupilami en zo leerde hij de maker van deze stripfiguur kennen, André Franquin. Die bood hem de kans aan zijn assistent te worden bij het tekenen van een nieuwe stripreeks rond de Marsupilami. Het e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties