Strip
Nederlands

De theorie van de zandkorrel

Benoît Peeters (scenarist), François Schuiten (illustrator)
Brüsel, 21 juli 784. Een reeks bizarre gebeurtenissen doet zich voor. Mary ontdekt een verband met wijlen Gholan Mortiza Khan, een Bugtis-krijger die in Brüsel sieraden kwam verkopen.
Extra onderwerp
Stripverhalen, Graphic novels
Titel
De theorie van de zandkorrel
Scenarist
Benoît Peeters 1956-
Illustrator
François Schuiten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La théorie du grain de sable
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2007-2008
2 dl. : ill.
ISBN
9789030360735 (dl. 1) 9789030362005 (dl. 2)

Besprekingen

Er gebeuren rare dingen in Brüsel. In het appartement van een jonge moeder hoopt zich zand op. Een man vindt stenen met steeds precies hetzelfde gewicht in zijn woning en een chef-kok verliest gewicht zonder te lijnen en gaat zelfs uiteindelijk zweven. Ondertussen komt een grote, Afghaans uitziende man in de stad om antiek en sieraden te verhandelen, maar deze komt om ten gevolge van een ongeluk. Een oude bekende uit de stripserie 'De duistere steden', Mary von Rathen, komt voor onderzoek en vermoedt een verband tussen de onbekende dode en de mysterieuze gebeurtenissen. Pas in het tweede deel weten we hoe dit allemaal afloopt. Waar de meeste delen van 'De duistere steden' nogal lijden aan mooie tekeningen bij een matig verhaal, ondersteunen ze elkaar hier. Het is een fraai uitgeven boek, uitgegeven in oblong formaat en in zwart/grijze tinten; details zoals de stenen, het zand, de koksjas en alle andere opmerkelijke dingen lichten wit op. Een zowel naar vorm als inhoud fantastisch verh…Lees verder

Over Benoît Peeters

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Benoît Peeters (Parijs, 28 augustus 1956) is een Frans schrijver, stripscenarist en literatuurcriticus. Hij is vooral bekend omwille van de reeks De Duistere Steden, die hij samen met François Schuiten maakt. Hij verdeelt zijn tijd tussen Parijs en Brussel.

Biografie

Peeters werd in Parijs geboren, maar groeide op in Brussel. Op zijn zestiende keerde hij terug naar Frankrijk om enkele jaren later filosofie te studeren bij Roland Barthes. Daarna publiceerde hij verscheidene romans, die dikwijls een hommage zijn aan andere schrijvers, zoals Claude Simon en Jorge Luis Borges.

In 1983 start Schuiten zijn samenwerking met François Schuiten, die hij op de middelbare school had leren kennen, voor De muren van Samaris, het eerste deel in de reeks De Duistere Steden. De reeks, die gesitueerd wordt in een parallel universum beïnvloed door het werk van Victor Horta en Jules Verne, wordt wereldwijd geprezen, zo…Lees verder op Wikipedia