Boek
Nederlands

Wie durft? zegt Sinterklaas

Bette Westera (auteur), Barbara De Wolf (illustrator)
+1
Wie durft? zegt Sinterklaas
×
Wie durft? zegt Sinterklaas Wie durft? zegt Sinterklaas
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Sint heeft allerlei Kattenpieten in dienst, waaronder zwarte, gestreepte en rode Kattenpieten. Ze doen hun werk uitstekend, maar er is één probleem: in huizen waar een hond woont, durven ze niet naar binnen. Kunnen de muizen misschien helpen? Oblong prentenboek met kleurrijke collages en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Wie durft? zegt Sinterklaas
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Barbara De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
[De Meern]: Levendig Uitgever, © 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789491740565 (hardback)

Besprekingen

‘Wie liggen daar zo lekker op hun kleedje bij de haard? Het zijn de zwarte Kattenpieten Siep en Snorrebaard.’ In dit prentenboek op rijm introduceert Bette Westera op originele, maar toch in de traditie passende wijze, een alternatief voor de omstreden zwartepieten. Siep en Snorrebaard zijn zwart, maar Sinterklaas heeft ook grijs-gesteepte katten en lapjeskatten in dienst. Ze doen hun werk uitstekend, alleen in huizen waar een hond woont, durven ze niet naar binnen. Dit probleem wordt opgelost als de hulp wordt ingeroepen van de muizen, die voordien alleen als lastposten werden gezien. In collagetechniek is het werk van de katten- en muizenpieten op een speelse manier verbeeld, waarbij uitklappagina’s nog een extra dimensie toevoegen. Achterin zijn zes Katten- en Muizenpietenliedjes te vinden, gebaseerd op de oude klassiekers. Door die herkenbaarheid zullen liedjes als ‘Kattepiet Kapoentje’ en ‘Daar wordt aan de deur gekrabd’ al snel vol vuur meegezongen worden. Oblong formaat. Vanaf…Lees verder

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties