Boek
Nederlands

Luus zoekt een schat

Bies Van Ede (auteur), Mark Baars (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Luus droomt van een schat in de kelder. Samen met beer gaat ze op zoek. De kelder is erg donker. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Schatten zoeken
Leesniveau
AVI 2
Titel
Luus zoekt een schat
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Mark Baars
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
27 p. : ill.
ISBN
9789027661654 (hardback)

Besprekingen

Luus droomt van een schat in de kelder. ´s Ochtends vroeg gaat ze op zoek naar de schat en beer mag mee. Maar het is wel erg donker in de kelder. Boekje met vrolijke, deels paginagrote afbeeldingen in kleur; de redelijk omvangrijke tekst staat voor het grootste deel gescheiden van de tekeningen. Eenregelige zinnen en voornamelijk eenlettergrepige woorden, grote letter, hoofdletters, interpunctie. Deeltje uit de serie Raketjes, leesboeken voor kinderen die bij een structureerwoord niet alleen de doelletter, maar alle letters van het woord leren. Bij elke kern zijn er drie boekjes; de boekjes sluiten aan bij de tweede Maanversie van Veilig leren lezen. De serie heeft een opbouw in moeilijkheidsgraad; dit boekje sluit aan bij de kern 7 van Veilig leren lezen en is te lezen na 21 weken leesonderwijs (AVI-E3). Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (geboren als Willem Johannes Franciscus van Ede, Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede…Lees verder op Wikipedia

Suggesties