Boek
Nederlands

Wie is er bang voor een draak?

Bies Van Ede (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ridder Floor jaagt op draken die prinsessen ontvoeren. Hulpje Joor gaat mee en ontdekt een groot geheim van ridder Floor. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Ridders, Draken
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Wie is er bang voor een draak?
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
58 p. : ill.
ISBN
9789048732784 (hardback)

Besprekingen

Ridder Floor is een dappere ridder. Hij jaagt op draken die prinsessen hebben ontvoerd, gaat het gevecht aan, verslaat de draak en vangt een beloning. Zijn hulpje Joor mag mee om ook ridder te worden. Maar dan ontdekt hij het grote geheim van ridder Floor. En het geheim van de draak. Met die ervaring kan hij als dappere ridder weer bij zijn vader aankomen. Humoristisch verhaal voor beginnende lezers met een leuk ridderavontuur. Het aantrekkelijk uitgevoerde boekje sluit aan bij Estafette-lezen op de basisschool. Het heeft een rustige bladspiegel en alle zinnen, gedrukt in een grote letter, beginnen op een nieuwe regel, AVI-M4. Het taalgebruik is modern, de zinnen nooit te lang en het verhaal zelf boeiend genoeg voor de doelgroep. Fantasievolle gekleurde illustraties volgen het verhaal. Aantrekkelijke uitgave. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (geboren als Willem Johannes Franciscus van Ede, Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Van Ede woonde achtereenvolgens in Badhoevedorp, Heerde, Zandvoort en Haarlem. Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijk…Lees verder op Wikipedia

Suggesties