Boek
Nederlands

De wonderlijke natuur

Britta Teckentrup (auteur), Ellen Hosmar (vertaler)
+1
De wonderlijke natuur
×
De wonderlijke natuur De wonderlijke natuur
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kijk eens welke bijzondere dingen in de natuur gebeuren: een rups die een vlinder wordt, een regenboog die tevoorschijn komt en een kleine kangoeroe die zich verstopt bij zijn mama. Hardkartonnen prentenboek met gestileerde, kleurrijke tekeningen en flapjes. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Onderwerp
Dieren, Planten, Weer
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
De wonderlijke natuur / tekst en illustraties Britta Teckentrup
Auteur
Britta Teckentrup
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Wunderdinge der Natur
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2017
[12] p. : ill.
Aantekening
Met grote flappen
ISBN
9789048314614 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken op ongeveer A4-formaat over allerlei wonderlijke verschijnselen uit de natuur: hoe verschillende planten groeien, hoe kleine dieren groot worden (bv. rups/vlinder, kuikentje/zwaan, kikkervisje/kikker), waar dieren wonen (bv. vogelnestje, spinnenweb), wat er zoal uit de wolken kan vallen, jonge dieren die bij hun ouders blijven (bv. eendje, slak, pinguïn, kangoeroe) en dieren die ’s nachts wakker zijn (zoals uilen, katten, vleermuizen, vossen). De gestileerde, helder gekleurde tekeningen van dieren, planten en wolken zijn geplaatst tegen een kleurrijke achtergrond. Bij veel van de onderwerpen - die meestal in een enkele zin worden behandeld - heeft de tekening een stevig kartonnen flapje dat omgeslagen kan worden. Een voor peuters en kleuters heel aantrekkelijk flapjesboek met elementaire kennis van een aantal natuurverschijnselen. Het boek kan volwassenen aanzetten om meer te vertellen dan wat er bij de plaatjes gedrukt staat. (Helaa…Lees verder

De wonderlijke natuur

In dit kleurrijke prentenboek van karton worden verschillende natuurverschijnselen in beeld gebracht. Kleinere tekeningen op een kleurrijke achtergrond leren je peuter of kleuter meer over de natuur. Elke dubbel bladzijde behandelt een ander thema. Volgende thema’s komen aan bod: 'Het groeit en bloeit', 'Klein wordt groot', 'Hier woon ik', 'Zon, sneeuw en regen ...', 'Hier ben ik veilig', 'De dag wordt nacht'. Per thema zijn er twee tot vier stevige flapjes waarachter een natuurwonder schuil gaat. Toch jammer dat er in het boek gezegd wordt dat de haas in een hol woont. Het konijn woont in een hol en een haas in een leger en dat bevindt zich niet onder de grond ... Verder is het dankzij de flapjes een plezierig boek om in te kijken. Meer vertellen dan dat er gedrukt staat is toegestaan want per tekening staat er ongeveer één zin. Voor de jongste kinderen is dat misschien genoeg, maar hou je vooral niet in als er interesse is voor meer info. Een leuk flapjesboek.