Dagboek van mijn verdwijning

Camilla Grebe (auteur), Ydelet Westra (vertaler)

Andere formaten:

Besprekingen

De 25-jarige politieagente Malin werkt aan een cold case waarbij ze zelf ooit betrokken was. Jaren terug vond zij een kinderskelet in het bos. Nu gaat ze samen met haar collega’s Peter en de dementerende Hanne aan slag met de heropende zaak in haar geboortedorp Ormberg. Malin bracht haar jeugd door in dit afgelegen dorp in de bossen. Dan verdwijnen haar collega’s plotseling. De verwilderde Hanne wordt gevonden door de vijftienjarige Jake, die haar dagboek vindt. Hij blijft anoniem omdat hij verkleed was in vrouwenkleding toen hij haar vond, zijn geheim. Hij leest Hannes dagboek, dat ze gebruikt om niet alles te vergeten. Hierdoor komt hij veel over de zaak te weten. Dan vindt de politie het lichaam van een vrouw op de plek waar ooit de overblijfselen van het meisje lagen. Peter is nog steeds vermist. Malin en haar collega’s komen erachter dat de moorden en zijn verdwijning samenhangen. Mooie thriller van de Zweedse schrijfster Camilla Grebe (1968), die werd onderscheiden met de Glass …Lees verder

Over Camilla Grebe

CC BY 3.0 - Foto van/door Juliaholke

Camilla Christina Grebe (Enskede, 20 maart 1968) is een Zweeds schrijfster.

Biografie

Grebe werd in 1968 als Camilla Christina Eriksson geboren in Enskede en groeide op in Älvsjö, Stockholm. Grebe behaalde een Civilekonom-graad op de Handelshogeschool van Stockholm. Na haar studies richtte ze de audioboekenuitgeverij Storyside op, werkte als marketingmanager bij Lernia AB en was CEO bij een van Vin & Sprit’s dochterondernemingen.

Carrière

In 2009 debuteerde Grebe met de detectiveroman Någon sorts frid die ze samen met haar zus Åsa Träff schreef. Het was het eerste boek in de Siri Bergman-serie, daarna volgden nog vier delen. Twee romans uit de serie werden genomineerd voor de Zweedse literatuurprijs bästa svenska kriminalroman, Bittrare än döden in 2010 en Innan du dog in 2012.

Van 2013…Lees verder op Wikipedia