Een Zweeds stel geeft een zomerfeest. De volgende ochtend wordt het lichaam van een vriendin van hun puberzoons gevonden. De zoons verklaren niks gemerkt te hebben. Acht jaar later wordt de moeder zelf verdacht van moord, maar ze weigert een verklaring af te geven.
Titel
In eeuwigheid
Auteur
Camilla Grebe
Vertaler
Clementine Luijten Jasper Popma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Välkommen till evigheten
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2023
413 p.
ISBN
9789403189819 (paperback)

Besprekingen

Een duistere psychologische thriller over een zomerfeest met een fatale afloop. Op een mooie dag in augustus heten Lykke en haar man Gabriel hun vrienden welkom bij hun jaarlijkse zomerfeest. Hun zeventienjarige tweeling Harry en David is er ook, met hun beste vriendin Bonnie. De drie zijn al hun hele jeugd bevriend, maar langzaam lijkt de vriendschap te veranderen. Als Lykke de volgende dag met een kater opstaat, wordt het lichaam van Bonnie gevonden in het huisje achter in de tuin waar de pubers samen sliepen. De beide jongens verklaren niks gemerkt te hebben. Acht jaar later wordt Lykke zelf verdacht van moord, en weigert ze een verklaring af te geven. Wat is er werkelijk gebeurd in die fatale zomernacht? Vlot en toegankelijk geschreven. Camille Grebe (1968) is een Scandinavische thrillerauteur die voor haar werk twee keer de Glass Key Award ontving.

Over Camilla Grebe

CC BY 3.0 - Foto van/door Juliaholke

Camilla Christina Grebe (Enskede, 20 maart 1968) is een Zweeds schrijfster.

Biografie

Grebe werd in 1968 als Camilla Christina Eriksson geboren in Enskede en groeide op in Älvsjö, Stockholm. Grebe behaalde een Civilekonom-graad op de Handelshogeschool van Stockholm. Na haar studies richtte ze de audioboekenuitgeverij Storyside op, werkte als marketingmanager bij Lernia AB en was CEO bij een van Vin & Sprit’s dochterondernemingen.

Carrière

In 2009 debuteerde Grebe met de detectiveroman Någon sorts frid die ze samen met haar zus Åsa Träff schreef. Het was het eerste boek in de Siri Bergman-serie, daarna volgden nog vier delen. Twee romans uit de serie werden genomineerd voor de Zweedse literatuurprijs bästa svenska kriminalroman, Bittrare än döden in 2010 en Innan du dog in 2012.

Van 2013 tot 2016 schreef ze samen met …Lees verder op Wikipedia