Een Zweedse vrouw gaat twijfelen aan haar nieuwe liefde als zijn puberdochter verdwijnt en verhalen over eerwraak de ronde doen.
Titel
Iedereen liegt
Auteur
Camilla Grebe
Vertaler
Clementine Luijten Jasper Popma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Alla ljuger
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2022
427 p.
ISBN
9789403182513 (paperback)

Besprekingen

Een Scandinavische thriller over familie, moordzaken en eerwraak. Maria heeft een gelukkig leven met haar zoon en een nieuwe liefde Samir met tienerdochter Yasmin. Yasmin verdwijnt en al snel doen verhalen van eerwraak de ronde. Is Samir niet de man die hij lijkt te zijn en zijn Yasmins moeder en zus jaren geleden echt door een auto-ongeluk om het leven gekomen? In licht poëtische en toegankelijke stijl geschreven. Camilla Grebe (Älvsjö, 1968) is een internationaal bekende Zweedse schrijver. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Bästa svenska kriminalroman en de Glass Key award.

Over Camilla Grebe

CC BY 3.0 - Foto van/door Juliaholke

Camilla Christina Grebe (Enskede, 20 maart 1968) is een Zweeds schrijfster.

Biografie

Grebe werd in 1968 als Camilla Christina Eriksson geboren in Enskede en groeide op in Älvsjö, Stockholm. Grebe behaalde een Civilekonom-graad op de Handelshogeschool van Stockholm. Na haar studies richtte ze de audioboekenuitgeverij Storyside op, werkte als marketingmanager bij Lernia AB en was CEO bij een van Vin & Sprit’s dochterondernemingen.

Carrière

In 2009 debuteerde Grebe met de detectiveroman Någon sorts frid die ze samen met haar zus Åsa Träff schreef. Het was het eerste boek in de Siri Bergman-serie, daarna volgden nog vier delen. Twee romans uit de serie werden genomineerd voor de Zweedse literatuurprijs bästa svenska kriminalroman, Bittrare än döden in 2010 en Innan du dog in 2012.

Van 2013 tot 2016 schreef ze samen met …Lees verder op Wikipedia