Boek
Nederlands

De weg naar geluk

Catherine Cookson (auteur), Ineke de Groot (vertaler)
Een aannemersgezin op het Engelse platteland krijgt te maken met problemen in het gezin en het bedrijf.
Titel
De weg naar geluk
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Ineke de Groot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bill Bailey's lot
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016
287 p.
ISBN
9789022566688 (hardback)

Besprekingen

Fiona Nelson is na de dood van haar man voor de tweede keer getrouwd, nu met haar vroegere kostganger Bill Bailey. Samen met de drie kinderen van Fiona en hun geadopteerde dochtertje vormen ze een gelukkig gezin, waarin Bill als aannemer de kost verdient. De brutale Sammy Love, het achterbuurtvriendje van Fiona’s jongste zoon Willie, brengt onrust in het gezin, met name bij Fiona. De rust wordt nog minder door de economische crisis, die ook het bedrijf van Bill treft. Als dan Bill wordt ontvoerd en mishandeld, lijkt niets meer goed te komen. Dan komt redding uit een totaal onverwachte hoek. Deze door veel dialogen makkelijk leesbare familieroman van de bestsellerauteur (1906-1998) verscheen oorspronkelijk in 1987 en speelt zich af op het Engelse platteland. Het boek is het tweede deel van de ‘Fiona-trilogie’. In 2015 verscheen het eerste deel ‘Onverwachte liefde’*. Voor een brede lezerskring.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

Lees verder op Wikipedia