Boek
Nederlands

Een hart van goud

Catherine Cookson (auteur), Ineke de Groot (vertaler)
Een man, die een weduwe met drie kinderen heeft getrouwd, krijgt zijn eerste eigen kind.
Titel
Een hart van goud
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Ineke de Groot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bill Bailey's daughter
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2016
253 p.
ISBN
9789022566695 (hardback)

Besprekingen

Fiona en Bill Bailey hebben een samengesteld gezin: drie kinderen uit het eerste huwelijk van Fiona en een samen geadopteerd dochtertje. Dan wordt Angela geboren, het kind van Fiona en Bill maar de baby heeft het syndroom van Down en dat heeft een onverwacht positieve invloed als het gaat om de eenheid in het gezin. Naast gebeurtenissen in de familie is er ook het verhaal van Sammy Love, vriendje van een van de kinderen. Hij redde eens het leven van Bill. Sammy vond altijd al een thuis in het gezin Bailey maar dat wordt werkelijkheid als zijn vader ongeneeslijk ziek blijkt. Deze makkelijk leesbare familieroman van de bestsellerauteur (1906-1998) verscheen oorspronkelijk in 1988 en is het slotdeel van de ‘Fiona-trilogie’. Eerder verschenen ‘Onverwachte liefde’ (2015)* en ‘De weg naar geluk’ (2016)**. Voor een brede lezerskring.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

Lees verder op Wikipedia