Boek
Nederlands

Onverwachte liefde

Catherine Cookson (auteur), Ineke de Groot (vertaler)
Een jonge weduwe leeft met haar drie kinderen in kommervolle omstandigheden, totdat een degelijke jongeman uitkomst biedt.
Titel
Onverwachte liefde
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Ineke de Groot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bill Bailey
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
303 p.
ISBN
9789022566671 (hardback)

Besprekingen

Fiona Nelson (28) is weduwe en moeder van drie kinderen. Om rond te komen neemt ze Bill Bailey als kostganger in huis. Hij is van het soort ‘ruwe bolster, blanke pit’. Al gauw vallen Fiona en Bill voor elkaar en op de dag van hun huwelijk nemen ze als vierde kind het dochtertje van overleden vrienden in hun huis op. Het verhaal gaat vervolgens over gebeurtenissen die in het gezin plaatsvinden: de ontvoering van dochter Katie, de mishandeling van zoon Mark op de kostschool, de moeilijke relatie met Fiona’s moeder en de spanning rond een operatie van Fiona. Deze makkelijk leesbare roman van de Engelse bestsellerauteur (1906-1998) verscheen oorspronkelijk in 1986 en is het eerste deel van de ‘Fiona-trilogie’. Voor een brede lezerskring.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

Lees verder op Wikipedia