Kaarten op tafel : een amateur bij de world series of poker

Colson Whitehead (auteur)
+1
Kaarten op tafel : een amateur bij de world series of poker
×
Kaarten op tafel : een amateur bij de world series of poker Kaarten op tafel : een amateur bij de world series of poker

Kaarten op tafel : een amateur bij de world series of poker

Amateurpokeraar vertelt over zijn voorbereidingen op en belevenissen tijdens het wereldkampioenschap poker.
Onderwerp
Poker
Titel
Kaarten op tafel : een amateur bij de world series of poker
Auteur
Colson Whitehead
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The noble hustle
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2015
222 p.
ISBN
9789045028064 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een jonge schrijver krijgt een opdracht om een verhaal te schrijven over het wereldkampioenschap poker, de World Series of Poker, een meerdaags evenement in juni met finale in november. Iedereen kan meedoen, maar de kosten voor inschrijving zijn hoog. Omdat zijn kosten betaald worden door een tijdschrift, wordt het wel erg aantrekkelijk voor de schrijver/amateurpokeraar om deel te gaan nemen en een verslag ‘van binnenuit’ te schrijven. De verhalen die hij voor zijn opdrachtgever schreef, heeft hij uitgewerkt tot een boek. Het verhaal is een impressie van zijn voorbereidingen en de toernooidagen die hij heeft meegemaakt, maar nergens spannend, opwindend, of interessant. Niet voor leken, die geholpen worden door een impossante lijst van pokertermen achter in het boek, noch voor pokeraars, omdat die er geen zinnige tip over hoe zo’n groot toernooi te spelen aan zullen overhouden.

Over Colson Whitehead

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Colson Whitehead (New York, 6 november 1969) is een Amerikaanse schrijver.

Biografie, werk

Colson Whitehead is het derde kind van vier uit een New Yorkse familie. In 1991 studeerde hij af aan Harvard. Tussen 1994 en 1996 was hij recensent voor The Village Voice.

In 1999 begon Whitehead met het schrijven van boeken. Hij behandelt in zijn werk vooral Afro-Amerikaanse thema's die te maken hebben met gelijkberechtiging. Voor zijn roman The Underground Railroad (2016) kreeg hij de National Book Award (2016) en de Pulitzerprijs voor fictie (2017). Het boek verhaalt over twee slaven die, in een zoektocht naar vrijheid, via het netwerk van de Underground Railroad vanuit de Zuidelijke staten hun weg naar de Noordelijke staten proberen te vinden. Het was het lievelingsboek van president Obama. In 2020 ontving Whitehead andermaal de Pulitzerprijs voor fictie, deze keer voor …Lees verder op Wikipedia