Strip
Nederlands

Boemerang

Conz (scenarist), Steven Dupré (illustrator), Willy Vandersteen (naar het werk van)
Met Boemerang brengen tekenaar Steven Dupré en scenarist Conz een unieke hommage aan het universum van Suske en Wiske. Het verhaal speelt zich af in een futuristisch alternatief universum waar Theofiel Boemerang als een commerciële Big Brother over de wereld heerst. Enkel onze vrienden Suske, Wiske, Sidonie, Lambik en Jerom lijken in staat om deze nietsontziende booswicht voor eens en voor altijd
Titel
Boemerang
Scenarist
Conz
Illustrator
Steven Dupré
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
48 p. : ill.
Aantekening
Sinds 2017 nodigt Standaard uitgeverij jaarlijks een scenarist en tekenaar uit om een uniek en persoonlijk verhaal voor Suske en Wiske te schrijven en tekenen. Boemerang is het tweede verhaal binnen deze hommages aan Willy Vandersteen.
ISBN
9789002266287 (paperback)

Besprekingen

Spin-off van 'Suske en Wiske', waarin een tekenaar en scenarist hun eigen versie van de stripklassieker kunnen geven met moderner ogende hoofdpersonen. In een futuristische wereld (bijna geheel stad, raketvliegtuigen, supertreinen) heerst dictator/big brother Theofiel Boemerang met zijn veiligheidsdienst. Deze vroegere buurman van Lambik heeft het van stofzuigerverkoper tot supermagnaat gebracht, met overal fabrieken van alle levensbehoeften. Er speelt een slim opzetje rond een virus dat waanzin veroorzaakt en een tegen woekerprijzen verkrijgbare antistof. Volgens het geijkte patroon (achtervolging – gevangenschap – superkracht van Jerom en een slimmigheidje van professor Barabas) werpen de helden de dictatuur omver. Met actie, spanning en enige humor blijven de makers heel dicht bij de originele strip. Ter afsluiting een nogal plotselinge wending en de traditionele knipoog, in dit album van Lambik. Het tekenwerk van Dupré werd meermaals bekroond, is nu karikaturaal humoristisch, met …Lees verder

Over Conz

Conz (Ukkel, 23 januari 1977) is het pseudoniem van de Belgische striptekenaar Constantijn van Cauwenberge. Zijn jeugd in Leuven vormt de inspiratiebron van zijn vroegste albums. Tijdens zijn studies Beeldverhaal aan de Sint-Lukas hogeschool in Brussel publiceerde hij al in het striptijdschrift INK.

Conz was de stadstekenaar van Turnhout in 2006. In dat jaar maakte hij de tekstloze strip "De slag om Turnhout" en werd hij bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan de quiz De Slimste Mens ter Wereld. Hij werkte mee aan Boemerang, dat in 2018 werd uitgegeven.

Hij geeft zelf ook cursussen.

Conz' vader is de Vlaamse dichter, kunstenaar en radiopresentator Johan van Cauwenberge.

Albums

Externe links

  • Conz bij Uitgeverij Oogachtend
Lees verder op Wikipedia

Suggesties