Boek
Nederlands

Kwelgeest : roman

Corine Kisling (auteur), Paul Verhuyck (auteur)
De vakgroep Westerse antropologie van de Universiteit van Leiden krijgt te maken met verdachte sterfgevallen die verband lijken te hebben met de vondst van een net opgedoken manuscript van het oude verhaal van Tijl Uilenspiegel.
Titel
Kwelgeest : roman / Kisling & Verhuyck
Auteur
Corine Kisling Paul Verhuyck
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2008
359 p.
ISBN
9789029566650

Besprekingen

In Leiden wordt een studente antropologie vermoord, een Duitse antropoloog op bezoek pleegt er zelfmoord (of wordt eveneens vermoord) en een student antropologie valt uit een raam bij de ontruiming van ene kraakpand. Deze en andere personen hebben allen te maken met het oude verhaal van Uilenspiegel waarvan nieuwe manuscripten opduiken, de perikelen van de vakgroep Westerse antropologie (die uitgeroeid dreigt te worden) en de geschiedenis van een Leidse tennisvereniging (die weer iets te maken heeft met de escapades van prins Hendrik, de man van koningin Wilhelmina). Het is een op het oog ingewikkelde maar in feite heel begrijpelijke (en zeer ingenieuze) plot; goedgeschreven, goedverteld en af en toe heel erg geestig, vooral in de beschrijvingen van het universitaire wereldje. Er is echter een groot bezwaar tegen het boek: het einde is komt nogal plotseling uit de lucht vallen en er blijven losse draden over. Eigenlijk is het net alsof de roman zomaar ophoudt. De auteurs zijn samen en…Lees verder

Over Corine Kisling

Corine Kisling (Rotterdam, 22 december 1954) is een Nederlands auteur en literair vertaalster. C.M.L. Kisling heeft literaire romans vertaald uit het Frans en het Engels; ze heeft al zestien boeken van Tim Parks vertaald, uitgegeven bij de Uitgeverij De Arbeiderspers.

Corine Kisling was tot zijn dood getrouwd met Paul Verhuyck, eveneens auteur bij de Arbeiderspers. Samen schreven ze vier romans onder de naam "Kisling & Verhuyck".

Publicaties: romans

  • Tangen, Arbeiderspers 1993
  • De Engelenbak, Arbeiderspers 1994
  • Satan in de polder, Arbeiderspers 1996 (bekroond met de Schaduwprijs)
  • De groene gloed, Arbeiderspers 1999
  • Afgrond, Arbeiderspers 2004 (genomineerd voor de Diamanten Kogel)
  • Het badhuis, Arbeiderspers-Bruna 2013 (genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs en de Halewijnprijs)

Met Paul Verhuyck onder de auteu…Lees verder op Wikipedia