Strip
Nederlands

Vier jaargetijden

Cyril Pedrosa (auteur)
Titel
Vier jaargetijden
Auteur
Cyril Pedrosa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les équinoxes
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 2015
330 p. : ill.
ISBN
9789031433803 (hardback)

Besprekingen

We volgen meerdere personen in hun zoektocht naar de zin van het leven zoals een orthodontist in midlife crisis, diens puberende dochter, zijn broer een weifelende pastoor, een oude levensmoede activist, zijn ex en zijn oud-leerlinge milieuminister. Een rode draad is de aanleg van een luchthaven waarbij een belangrijke archeologische vondst wordt gedaan. De samenhang in de ogenschijnlijk losse fragmenten wordt vooral aangebracht door een observerende jonge werkeloze vrouw Camille die keerpunten in het leven van de hoofdpersonen met een camera vastlegt, en dit in enkele pagina's tekst onderstreept. Elk jaargetijde heeft zijn eigen tekenstijl en inkleuring, gekleurde potloodtekeningen voor de herfst, aquarel voor de winter, pastel voor de lente, vrolijk helder gekleurde tekeningen voor de zomer, en wordt voorafgegaan door een woordeloze maar poëtisch getekende periode uit het leven van een prehistorisch jongetje. De samenhang hiermee wordt pas op het laatst duidelijk. Voor eerder werk w…Lees verder

Over Cyril Pedrosa

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Cyril Pedrosa (Poitiers, 22 november 1972) is een Franse animator van tekenfilms en stripauteur. Hij volgde een opleiding aan de École des Gobelins (tekenfilm) en ging daarna aan de slag bij Disney France.

Zijn eerste strips maakte hij scenario van David Chauvel, Ring Circus en Shaolin Moussaka. Geen van beide kende een commercieel succes. Daarna begon hij met strips op eigen scenario. Hiervoor putte Cyril Pedrosa uit de realiteit. Drie schimmen, een graphic novel van 270 pagina's in zwart wit, is gebaseerd op een bevriend koppel dat een kind verloor. Portugal, een graphic novel van 250 pagina's in kleur, is gebaseerd op de eerste reis van Cyril Pedrosa naar Portugal, het moederland van drie van zijn grootouders. Stripgids noemde Portugal een meesterwerk en een van de allerbeste strips van de voorbije tien jaar.

Bibliografie