Boek Nederlands

Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme

Dalilla Hermans (auteur)
+1
Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme
×
Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme

Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme

Dalilla Hermans (auteur)
Betoog tegen iedere vorm van racisme.
Titel
Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme
Auteur
Dalilla Hermans
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2020
109 p.
ISBN
9789463931861 (hardback)

Besprekingen

In Vlaanderen is Dalilla Hermans in vijf jaar uitgegroeid tot het boegbeeld van een beweging die opkomt tegen elke vorm van racisme. Zij wil met deze laatste bijdrage van haar hand de fakkel aan anderen doorgeven. Dit boek wil een handleiding zijn voor iedereen die haar taak over wil nemen. Ze wil hiermee de kennis verder verspreiden over de historische realiteit van de ontstane machtsverhoudingen en de beeldvorming aanpakken en noemt dat de topprioriteit in de racismestrijd. Daarbij zal actief moeten worden ingegrepen op het vlak van representatie omdat anders de vooroordelen over mensen met een niet-witte huidskleur nauwelijks veranderen.

Over Dalilla Hermans

Dalilla Hermans (1986) is een Belgische opiniemaakster, politica en schrijfster van Rwandese afkomst.

Biografie

Hermans is geboren in Rwanda, maar werd op de leeftijd van 2,5 jaar geadopteerd door een Belgisch gezin. Ze groeide op in de Kempen. In 2014 werd ze bekend toen ze een open brief schreef waarin ze racisme aankaartte.

In 2014 deed ze voor Groen mee aan de Belgische federale verkiezingen, ze stond daarbij op de zestiende plaats in de Antwerpse lijst. In 2016 was ze een van de wekelijks gevolgde televisiekijkers in het Eén-programma Hallo televisie!. Ze nam ook deel aan Kalmte Kan U Redden en Rijden Doe Je Zo.

In 2017 verscheen bij uitgeverij Manteau haar boek Brief aan Cooper en de wereld, waarin ze door middel van een brief aan haar oudste zoon haar levensverhaal vertelt. Datzelfde jaar was ze een van de deelneemsters aan de televisiequiz De Slimste Mens ter Wereld, waar ze d…Lees verder op Wikipedia