Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Nadat haar vader en broer bij de ramp met Titanic in 1912 zijn omgekomen, besluit een heel jonge vrouw haar leven in dienst te stellen van anderen.
Titel
Een goede vrouw
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Harmien Robroch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A good woman
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2009
303 p.
ISBN
9789021802923 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het is 1912 en de 19-jarige Annabelle Worthington leidt een luxe, liefdevol en beschermd leven. Dit verandert echter in een klap als haar vader en broer om het leven komen bij de ramp met de Titanic. Haar moeder overleeft de ramp, maar wordt daarna nooit meer de oude. Ondertussen trouwt Annabelle met de veel oudere Josiah Millbank. Na twee jaar wil haar echtgenoot scheiden omdat hij niet aan de huwelijkse plichten kan voldoen; als Annabelle dit weigert, maakt hij haar het leven in New York onmogelijk. Annabelle vlucht naar Frankrijk waar ze in tijden van oorlog in een ziekenhuis gaat werken. Maar ook daar houdt de tragedie nog niet voor haar op… Wederom een tranentrekker van Danielle Steel. Het boek is vrij saai: weinig dialogen. De schrijfster grijpt vaak terug op zaken die al verteld zijn en zelfs de hoofdpersoon blijft een beetje vlak. Kortom: de schrijfster is niet in topvorm in deze roman. Voor de fans van Danielle Steel zal dat echter geen bezwaar zijn. Paperback, normale druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia