Boek
Nederlands

Mijn hamster is een spion

Dave Lowe (auteur), Mark Chambers (illustrator), Inge Pieters (vertaler)
+1
Mijn hamster is een spion
×
Mijn hamster is een spion Mijn hamster is een spion
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wanneer er bij Benjamin (ik-figuur) thuis wordt ingebroken, is Stinkie de hamster de enige getuige. Maar wie gelooft nu een hamster die praat? Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Mijn hamster is een spion
Auteur
Dave Lowe
Illustrator
Mark Chambers
Vertaler
Inge Pieters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My hamster is a spy
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2013
106 p. : ill.
ISBN
9789048308163 (hardback)

Besprekingen

Het valt Benjamin Brinks enorm zwaar om zijn hamster Stinkie enthousiast over school te vertellen. Dit ergert het intelligente dier mateloos omdat hij zijn eigen leven uitzonderlijk saai vindt. Maar Ben is nog minder enthousiast als zijn moeder hem roept om mee te gaan naar de dansvoorstelling van zijn jongere zus. Hij hoopt nog op tijd thuis te zijn om samen met Stinkie naar hun favoriete tv-programma ‘Spy Gang’ te kunnen kijken. Als de familie Brinks na de voorstelling terug thuiskomt, is hun huis leeggeroofd. Stinkie heeft natuurlijk alles gezien en gehoord wat de dieven hebben gedaan. Hij weet perfect wie de daders zijn, namelijk de tweelingbroers van de pestkop uit Bens klas, maar hij beseft maar al te goed dat ze niet naar de politie kunnen gaan met de mededeling dat een hamster alles heeft gezien. Daarom moeten ze een val opzetten. Ben schaduwt de tweeling zo goed hij kan. Tijdens een van zijn geheime achtervolgingen ziet hij tot zijn grote verbazing dat zijn meester, Aart van …Lees verder
Benjamin (ik-figuur) heeft een unieke hamster: hij kan praten en is erg intelligent. Wanneer er bij Benjamin thuis wordt ingebroken, is Stinkie de hamster de enige getuige. Maar wie gelooft nu een hamster die praat? Samen bedenken Benjamin en Stinkie een plan om de inbrekers op heterdaad te betrappen. Wanneer blijkt dat de nare meester Van der Baard het brein achter de inbraken is, wordt het spannend. En wie zijn zijn handlangers? Zal het Benjamin lukken om een val op te zetten, zodat de dieven ingerekend kunnen worden? Na ‘Mijn hamster is een meesterbrein’ en ‘Mijn hamster is een astronaut’* is dit het derde deel in de serie 'Stinkie en Brinks'. Op een humoristische manier wordt de vriendschap tussen Benjamin en Stinkie beschreven. Grappige conversaties worden afgewisseld met spannende acties. De opmaak van de tekst is speels en aantrekkelijk. Enkele getekende zwart-witillustraties lopen over de hele pagina door, zoals voetstapjes of keuteltjes van Stinkie andere zijn kleiner. De vel…Lees verder

Stinkie en Brinks. Mijn hamster is een spion

In het eerder verschenen eerste deel van Stinkie en Brinks deelde de moeder van Benjamin Brinks na het plakbankincident een zeer ongewone straf uit: ze gaf haar zoon een hamster. Al snel blijkt dat Jasper Stinkbil, roepnaam Stinkie, helemaal geen gewone hamster is maar een knorrig, pratend exemplaar. De twee worden al snel de beste vrienden ... dit tot grote bezorgdheid van Bens moeder die haar zoon pratend aantreft bij de hamsterkooi.
In dit derde deel gaan onze vrienden de detectivetoer op, nadat Stinkie getuige was van een diefstal. Hierbij verdwenen alle waardevolle spullen uit huis, incluis het tv-toestel en het speelgoed van Ben. Omdat niemand het verhaal van een hamster zal geloven bedenkt het tweetal een plan om de dievenbende te ontmaskeren. Zowel Ben als Stinkie beleven spannende momenten, verstopt achter een boom of in een broodtrommeltje. Met behulp van een babyfoon, enkele duimspijkers en een idioot pinguïnpak wordt hun plan een groot succes.
Deze leuke boekje…Lees verder