Strip
Nederlands

Kapitein Scharlaken

David B. (scenarist), Emmanuel Guibert (illustrator)
Ballonstrip, aangevuld met het verhaal waarop de strip gebaseerd is.
Titel
Kapitein Scharlaken
Scenarist
David B.
Illustrator
Emmanuel Guibert
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 2000
64, [8] p. : ill.
ISBN
90-314-2259-2

Besprekingen

Het achtiende eeuwse Parijs wordt geteisterd door moorden en plunderingen vanuit een piratenschip vol afgehouwen zwevende hoofden en zwarte magie. De piratenkapitein met een gouden masker ontvoert de minnares van een bibliofiel en verhalenverteller, die zorgt voor een ontroerende liefdesgeschiedenis. Arrogante inspecteurs van politie zorgen voor de nodige detectivespanning en een verrassende ontknoping. Deze magische strip is geïnspireerd op een prachtig verhaal van Marcel Schwob dat als extra achter in het album is afgedrukt. De tekeningen zijn schitterend, nergens bloederig of afstotend en historisch verantwoord.

Over David B.

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susumu at

Pierre-François "David" Beauchard (Nîmes, 9 februari 1959), die bekend is onder het pseudoniem David B., is een Frans stripauteur. Hij is een van de oprichters van de Franse stripuitgever L'Association.

Hij studeerde een kunstopleiding in Parijs en volgde tekenles als vrije student bij Georges Pichard. Hij werkte eerst als illustrator en als tekenaar van kinderstrips. Om zijn strips die buiten het normale formaat vielen te kunnen maken, stond hij mee aan de wieg van L'Association. Geïnspireerd door Amerikaanse autobiografieën in stripvorm begon hij het verhaal van zijn jeugd te vertellen in Vallende ziekte. In zes delen beschreef David B. hoe zijn familie omging met de epilepsie van zijn broer.

Albums

Nederlandstalig

  • Het alfabet der ruïnes (uitgave Dupuis, 2001)
  • Babel (uitgave Oog & Blik, 2005)
  • Langs duistere wegen (uitgave Oog &a…Lees verder op Wikipedia