Boek
Nederlands

Heb jij misschien Olifant gezien?

David Barrow (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Heb jij misschien Olifant gezien?
×
Heb jij misschien Olifant gezien? Heb jij misschien Olifant gezien?

Heb jij misschien Olifant gezien?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een jongetje en zijn olifant spelen samen verstoppertje. Olifant vertelt dat hij er heel goed in is. Het jongetje kan Olifant inderdaad nergens vinden, want hij heeft zich verstopt achter de televisie, onder de lampenkap en op meer lastige plekken. Prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Heb jij misschien Olifant gezien? / [tekst en illustraties] David Barrow
Auteur
David Barrow
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Have you seen Elephant?
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2017
[32] p. : ill.
ISBN
9789025766825 (hardback)

Besprekingen

Een jongetje speelt verstoppertje met Olifant. Olifant is er heel erg goed in, zegt hij zelf. Het jongetje zoekt in alle hoeken, maar kan Olifant niet vinden. De enige die de allesbehalve onzichtbare kolos wél ziet is het hondje van de jongen… Geestig en kleurrijk prentenboek waarin het idee een rol speelt dat als je je handen voor je ogen houdt, niemand je kan zien. De bekroonde en veelbelovende Britse illustrator schept in voornamelijk aquarel en krijt een zachte huiselijke sfeer, met gloeiende, intense kleuren en wisselend perspectief. De illustraties vullen steeds een dubbele pagina. De beknopte tekst in handgeschreven letter met lussen staat in de prenten en speelt een eigen humorvolle rol. Verzorgde uitgave met stevige pagina’s van mat papier. Fijn absurd, hilarisch prentenboek over fantasie en doen alsof, wat goed past bij de wereld van jonge kinderen. Leespluim juni 2017. Vanaf ca. 4 jaar.

Heb jij misschien Olifant gezien?

Jo, een klein jongetje, woont met zijn mama en papa, hond en olifant in een knus huis. We mogen een beetje binnenkijken in zijn familie door de vele foto’s en familieportretten die we op de achtergrond terugvinden. Jo en Olifant gaan verstoppertje spelen, maar Olifant waarschuwt Jo wel dat hij daar heel erg goed in is. Jo telt tot tien en gaat vervolgens door het hele huis en de tuin op zoek. Maar hoe hard hij ook zijn best doet, hij kan Olifant niet vinden. Als lezer zie je op de dubbele pagina’s Olifant uiteraard heel goed zitten en dat zorgt voor een fijne humoristische toets. Hoe kan het toch dat het jongetje Olifant niet ziet zitten achter dat dunne, fijne boompje? Maar Jo zoekt en zoekt en geeft het uiteindelijk op. Zelfs zijn ouders kunnen hem niet helpen ... Olifant komt tevoorschijn en dan komt Schildpad erbij. Die wil heel graag ook een spelletje spelen. Weet je welk? Neen, het is geen verstoppertje, maar ...Illustrator en auteur David Barrow kreeg in 2…Lees verder