Boek
Nederlands

De jonge kerstman en de speelgoedwinkel van de Gebr. Claus

David Litchfield (auteur), Joukje Akveld (vertaler)

De jonge kerstman en de speelgoedwinkel van de Gebr. Claus

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Toen de kerstman nog geen kerstman was, droomde hij er al van om alle kinderen cadeautjes te geven. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Kerstman
Extra onderwerp
speelgoed, magie, Kerstmis; Kerstman
Titel
De jonge kerstman en de speelgoedwinkel van de Gebr. Claus / tekst en illustraties David Litchfield
Auteur
David Litchfield
Vertaler
Joukje Akveld
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kid Christmas of the Claus Brothers toy shop
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2022
[40] p. : ill.
ISBN
9789051169287 (hardback)

Besprekingen

Een sfeervol prentenboek over de kerstman toen hij nog geen kerstman was, maar er al wel van droomde om cadeaus uit te delen aan alle kinderen op de wereld. In vriendelijke stijl geschreven, met veel gevoel voor taal. Met fraaie, artistieke kleurenillustraties, deels in stripboekstijl. David Litchfield (1979) is een Britse auteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 5 jaar.

De jonge kerstman

Dit boek vertelt het verhaal van Nicky die geboren wordt als een doodgewone jongen, maar zich al op jonge leeftijd ontpopt tot Kerstman. Nicky werkt in de speelgoedwinkel van zijn drie ooms waar het meest magische speelgoed van het land wordt gemaakt. Elke dag kopen vele kinderen daar hun speelgoed. Nicky merkt op dat er sommige kinderen nooit de winkel binnenkomen. Ze kijken urenlang naar de etalage, maar stappen de winkel nooit binnen. Nicky besluit om de kinderen te volgen en al snel blijkt dat niet alle kinderen speelgoed kunnen kopen. Op dat moment beslist hij om naar elk kind in de stad een stuk speelgoed te brengen. De jonge Kerstman is geboren!Dit verhaal is een bewerking van het originele verhaal van de Kerstman en bevat enkele herkenbare elementen. Zo maakt de jonge Kerstman bijvoorbeeld gebruik van vliegende rendieren om cadeautjes rond te brengen en heten zijn ooms de gebroeders Claus. Gelukkig blijft het verhaal niet steken in een loutere bewerking o…Lees verder