Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De ergste juffen en meesters van de wereld

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator)

De ergste juffen en meesters van de wereld

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tien grappige en ondeugende verhalen over meesters en juffen, die nog veel erger zijn dan de grootste ettertjes uit de klas. Over o.a. de duistere obsessie van een wiskundeleraar voor ballen en de barbaarse kantinejuf Kletz. Met veel grappige tekeningen in kleur. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
De ergste juffen en meesters van de wereld
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The world's worst teachers
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
304 p. : ill.
ISBN
9789044838831 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

David Walliams stond als kind te boek als weerzinwekkend, grof, luid en irritant. De schrijver neemt namens alle 'kleine ettertjes' (hoofdpersonen uit zijn eerdere, driedelige serie) wraak door in tien verhalen een vreselijke verzameling volwassenen op te voeren, waarbij die ettertjes verbleken: van de duistere obsessie van een wiskundeleraar voor ballen tot de barbaarse kantine juf Kletz. In het laatste verhaal blijken kinderen toch ook ware treiterkoppen. Onderdrukte kinderen en de nare volwassenen, het is niet verwonderlijk dat de naam van Roald Dahl op de achterkant van dit boek prijkt. Gezien de taligheid en de vele zelf verzonnen woorden die wel eens tongbrekers kunnen zijn (bv. schoonheidigheid, fubuleusiteit), is enige leesvaardigheid nodig. Het boek zal zeker floreren als voorleesboek. Prachtig verzorgde uitgave met opvallend oranje omslag met gouden belettering, het glanzende helderwitte papier, de cartooneske kleurenillustraties van de onvolprezen kunstenaar Tony Ross (onmi…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia