Boek
Nederlands

De grootste ettertjes van de wereld. [1]

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator), Roger Vanbrabant (vertaler)
+1
De grootste ettertjes van de wereld. [1]
×
De grootste ettertjes van de wereld. [1] De grootste ettertjes van de wereld. [1]
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tien ondeugende, vieze en grappige verhalen. Over Pieter de Peuteraar en zijn snotbal, Luuk de Luizenjongen en zijn luizenleger en over Winderige Winnie die tuba speelt met haar achterste. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
De grootste ettertjes van de wereld. [1]
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Vertaler
Roger Vanbrabant
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The world's worst children [1]
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
261 p. : ill.
ISBN
9789044828726 (hardback)

Besprekingen

Tien ondeugende, lekker vieze, supergrappige verhalen over de grootste ettertjes van de wereld. Pieter de Peuteraar maakt een kleverige reuzenbal van zijn snotjes, Winderige Winnie laat de hele dag stinkende scheten en blijkt geweldig goed tuba te kunnen spelen met haar achterste, Luuk de Luizenjongen verzamelt een luizenleger en wordt een heuse superschurk en Groezelige Gertude heeft een ongelooflijk smerige kamer vol stinksokken, harige pizza's en pleisters met etter. Het taalgebruik is eenvoudig en toegankelijk. Het lettertype is duidelijk. Sommige woorden zijn extra groot, vetgedrukt of de letters springen op en neer. Vrijwel iedere pagina is geïllustreerd. De cartooneske kleurenillustraties zijn erg grappig en lekker dik aangezet. We zien deftige volwassenen, veel viezigheid en bizarre situaties. Een fantastisch leuk, heerlijk stout boek waar ieder kind van zal smullen. Ook een aanrader voor graphic novel liefhebbers. De Engelse schrijver David Walliams wordt vaak 'de nieuwe Dahl…Lees verder

De grootste ettertjes van de wereld

David Walliams heeft zich nog een keer laten gaan. Deze keer heeft hij het in tien korte verhalen over de grootste ettertjes van de wereld. De tien kinderen waar hij het over heeft blijken stuk voor stuk een uitvergroot typisch 'kinderonhebbelijkheidje' te bezitten. Zo is Bertha een echte “blèrtrien”, Dorien kan geen twee tellen stil zitten en Winnie laat winden bij de vleet. Van de andere zeven kan je ook een hilarisch verhaal verwachten. Veel lezers zullen zich hier en daar wel eens herkennen, maar wat de kinderen in dit boek meemaken en uithalen kan alleen maar uit de fantasie van Walliams komen. De illustraties van Tony Ross tillen de humor nog een niveautje hoger.Walliams kan in zijn typische stijl dingen en situaties beschrijven zodat het lijkt of je er zelf bij bent. Met synoniemen, vergelijkingen en bijvoeglijke naamwoorden worden veel begrippen nog duidelijker en verder uitvergroot. Zo begint Dartele Dorien eerst lichtjes met haar voet te bewegen, dan ga…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

TelevisiewerkLees verder op Wikipedia