Boek
Nederlands

De waanzinnige tandarts

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator), Roger Vanbrabant (vertaler)
+1
De waanzinnige tandarts
×
De waanzinnige tandarts De waanzinnige tandarts
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Alfie is al jaren niet naar de tandarts geweest. Als er op school een nieuwe tandarts komt, moet hij van zijn vader naar haar toe. Maar ze is vreemd en deelt snoepjes uit. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Tandartsen
Titel
De waanzinnige tandarts
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Vertaler
Roger Vanbrabant
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Demon dentist
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
323 p. : ill.
ISBN
9789044823332 (hardback)

Besprekingen

De 12-jarige Alfie is al jaren niet meer naar de tandarts geweest. Als er op een dag een nieuwe vrouwelijke tandarts komt, wantrouwt Alfie haar onmiddellijk. En terecht, zoals blijkt. Kinderen vinden onder hun kussens, waar ze de melktanden leggen, gruwelijke dingen en Alfie raakt al zijn tanden kwijt bij het gedwongen tandartsbezoek. De ontdekkingstocht van Alfie gaat beginnen. Zijn moeder is overleden en zijn vader zit in een rolstoel en heeft een broze gezondheid. Alle ingrediënten voor doffe ellende, maar Walliams heeft dit verhaalgegeven verpakt in een wervelend, actierijk en tragikomisch verhaal. Het bevat een aantal verzonnen woorden die onder aan de bladzijde met een asterisk als ‘Waarschuwing! Verzonnen woord.’ zijn aangeduid. Met talrijke zwierige tekeningen in zwart-wit en grijstinten. De symbiose tussen tekst en tekening is voortreffelijk. Ze kunnen niet zonder elkaar. Of de lezende jeugd de angst voor de tandarts hiermee overwint is de vraag, maar de lezer krijgt een kost…Lees verder

De waanzinnige tandarts

Walliams doet het weer! Dit boek leest als een trein, zit boordevol absurde fantasie, is griezelig en razend spannend. Jongens en meisjes vanaf een jaar of negen zullen ervan smullen en vinden het vast 'compleet hilarisch.' Alfie is twaalf en woont bij zijn arme, zieke vader. Wanneer er een nieuwe tandarts, juffrouw Wortel, in de stad komt, merkt Alfie al snel dat er iets niet pluis is. Ze deelt snoepjes uit die de tanden rot maken en tandpasta die zelfs doorheen steen brandt. Met zijn vriendinnetje Gabz gaat hij op onderzoek uit, maar wanneer hij zelf in de stoel van juffrouw Wortel belandt, gaat het pas echt mis ... 'De waanzinnige tandarts' zit boordevol actie en humor, maar tegelijk gaat er ook heel wat aandacht naar de fragiele vader-zoonrelatie tussen Alfie en Pap. De andere personages zoals de kleurrijke maatschappelijk werkster Winnie, Raj, het duffe schoolhoofd Meneer Grijs en de gruwelijke kat van juffrouw Wortel, Hoektand, maken het boek compleet. Taalkundig stoot de jon…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia