Boek
Nederlands

Dinges

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator), Roger Vanbrabant (vertaler)
Mirthe Mak is de nare dochter van twee vriendelijke bibliothecarissen. Ze is nooit tevreden en krijgt altijd haar zin, omdat haar ouders anders gek worden van haar gekrijs. Maar op haar tiende verjaardag krijgt ze wat ze echt verdient. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Hebzucht, Verwend zijn
Titel
Dinges
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Vertaler
Roger Vanbrabant
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fing
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
268 p. : ill.
ISBN
9789044837452 (hardback)

Besprekingen

Myrthe is een verwend kind. Een echt monster. Ze behandelt haar ouders als vuil, scheldt ze uit, en eist alleen maar meer en meer. Op een dag weet ze niet meer wat ze nog kan vragen, ze heeft alles al. En dus eist ze een DINGES, en wel zo snel mogelijk. Haar ouders, meneer en Mevrouw Mak, weten niet wat een dinges is. Gelukkig werken ze in de bibliotheek en daar staat het dinges in een boek: de Monsterpedie. Een dinges is het meest destructieve en slechtste huisdier ter wereld. Toch gaat Papa Mak het oerwoud in om een dinges te vangen. Onderweg komt hij allerlei akelige monsters tegen. Een echt David Walliams-verhaal vol stereotypes, bizarre wezens, nieuwe woorden, lieve ouders en een monster van een kind. Een humoristisch verhaal dat doet denken aan Roald Dahl, maar wellicht iets grover. Met veel grappige kleine zwart-wittekeningen door de tekst heen, en met speelse lettertypes die variëren in grootte en vorm, is het verhaal uitnodigend vormgegeven. Een aantrekkelijk verhaal over mon…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

TelevisiewerkLees verder op Wikipedia