Boek
Nederlands

Oma boef slaat weer toe

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator), Finne Anthonissen (vertaler)
+1
Oma boef slaat weer toe
×
Oma boef slaat weer toe Oma boef slaat weer toe
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Er worden kostbare voorwerpen gestolen, en alles wijst erop dat de oma van Ben (12) erachter zit. Maar oma boef is overleden. Ben gaat op zoek naar de echte dief. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Diefstal, Grootouders
Extra onderwerp
Gelijkheid meisjes/jongens
Titel
Oma boef slaat weer toe
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Vertaler
Finne Anthonissen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gangsta granny strikes again
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023
301 p. : ill.
ISBN
9789044849011 (hardback)

Besprekingen

Een speels boek over de avonturen van Ben en oma boef. In korte tijd worden er op gewaagde wijze wereldberoemde kostbaarheden gestolen. Hoewel de bemoeizieke meneer Moerman van de buurtwacht er zeker van is dat Ben achter de diefstallen zit, wijzen alle aanwijzingen in de richting van Bens oma, beter bekend als ‘De Zwarte Kat'. Maar oma boef leeft niet meer… Lukt het Ben om deze vreemde zaak op te lossen? Vlot, spannend en met humor geschreven. Met grappige lijntekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar. David Walliams (1971) is een Britse auteur, scenarioschrijver, acteur en komiek. Hij schreef veel populaire kinderboeken, en zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia